Katar zor değil…

Tıkanan Dünya Kupası yolunu, Karadağ karşısında aldığı 2-1''lik galibiyetle açan A Millî Futbol Takımı''nın başarısı için yerel gazetenin attığı; "2 maçı da kazan, Katar''a uzan" başlığını gerçekleştirmek kâğıt üstünden hesap yapan futbol otoritelerinin (!) ileri sürdüklerinin aksine hiç de zor değil.

Stefan Kuntz yönetiminde tam olarak kapanmayan ancak kayalarla doldurulan yolu açmayı başaran millî takımın seri başı oldukları için karşılarında görecekleri Portekiz, İtalya, İsveç, İskoçya, Galler ve Rusya karşısına en az onlar kadar şanslı çıkmayacaklarını söylemek, tam değilse bile abesle iştigal olur. Belki biraz Portekiz ve İtalya denebilir. Ama yakın zamanda Fransa ve Hollanda gibi söz sahibi takımları yenmiş bir millî takıma sahip olduğumuz hatırlanır ise çok ümitsiz değil, oldukça ümitli olmak daha doğru olacaktır.

Play-off''da ilk turu geçen millî takımın ikinci maçtaki şansı da kazanacağı moralle daha da yükselecektir.

*

Ancak Karadağ maçında yükselen performans sergileyen Abdülkadir, Kerem, Caner ve Hakan''ın üzerlerine biraz daha koymaları, defansın ortasındaki Çağlar-Merih ikilisinin uyumunun daha da artması, adeta "yerde süründü" diyebileceğimiz kaptan Burak''ın geçen yıl Lille''deki günlerine dönmesi, Uğurcan''ın uçanı kaçanı yakalamaya devam etmesi, Cengiz''in sakatlık problemi yaşamaması umutların pekişmesi anlamına gelecektir.

*

Yeri gelmişken teknik direktör Kuntz''un oyuna hem kulübeden hem de içeriden yaptığı müdahalelerle "tam isabet kaydettiğini" belirtmeden geçmek haksızlık olacaktır.

Çok kısa bir zamanda hem de önünde bulduğu kötüleşmiş tabloya rağmen Türkleri iyi tanıyan Alman Kuntz''un hem motivasyonu sağlamak hem de futbolu güzelleştirme noktasında sağladıkları takdire değerdir.

Başarı ivmesi, ekip olması ve yükselen grafiği ile A Millî Takımımızın Katar için Mart 2022''de vize almasına inşallah hep birlikte tanıklık eyleriz.

Yazarın Diğer Yazıları