Kazanana 740 Milyon TL verilecek. Zengin olma fırsatı çıktı

Kazanana 740 Milyon TL verilecek. Zengin olma fırsatı çıktı
Tesla ve Space’in CEO’su Elon Musk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla geliştirilecek en iyi karbon yakalama sistemine 100 milyon dolar (yaklaşık 740 milyon TL) ödül vereceğini açıkladı.

Gezegenimizin dört bir noktasında küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle mücadele veriliyor. Bu mücadeleye katılan son isim Elon Musk oldu.  Tesla ve Spacex'in sahibi ve CEO'su olan Elon  Musk, geliştirilecek en iyi karbon yakalama sistemine 100 milyon dolar (yaklaşık 740 milyon TL) ödül vereceğini duyurdu. 

DETAYLI AÇIKLAMA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA
Amazon'un sahibi Jeff Bezos'un ardından dünyanın en zengin ikinci insanı konumunda olan Musk açıklamayı kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptı. Musk'ın dün gece saatlerinde yaptığı açıklama kısa sürede 250 binin üzerinde kullanıcı tarafından beğenildi. Musk konu ile ilgili detaylı açıklamayı önümüzdeki hafta yapacağını belirtti.

sopympoakeevwosn9rz0jq.jpg

KARBON YAKALAMA SİSTEMİ NEDİR? 
Karbon yakalama sistemi iklim değişikliğini önlemek için, büyük enerji tesislerinden ve enerji santrallerinden CO2'yi yakalayıp, sıkıştırarak, daha sonra bunu havaya salmak yerine, yeraltına, örneğin, tükenmiş petrol yataklarına enjekte etmek anlamına gelen bir yöntem. 

Kaynak: NTV