Kemal Kılıçdaroğlu: "Eğer bu ülkede kurşundan söz edeceksen…"

Kemal Kılıçdaroğlu: "Eğer bu ülkede kurşundan söz edeceksen…"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Birileri kurşundan söz ediyor. Eğer bu ülkeden kurşundan söz edeceksen, Hasan Tahsin’in kurşunundan söz edeceksin” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir adaylarının tanıtım toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Biz bunu yaparken birileri bizi farklı yerlerden vurmaya çalışıyor. Ne diyorlar? 'Domates, patlıcan, sivri biber' diyorlar. Düşünün, bir merminin fiyatı nedir?” şeklindeki açıklamasına gönderme yapan Kılıçdaroğlu, “Birileri kurşundan söz ediyor. Eğer bu ülkeden kurşundan söz edeceksen, Hasan Tahsin’in kurşunundan söz edeceksin” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Bugün geldiğimiz nokta Mustafa Kemal'in 1923'te altını çizdiği cümleleri yeniden hatırlamamızı zorunlu kılıyor. 'Halkın sesi hakkın sesidir' der, bugün de aynı şeyi söylüyoruz, halkın sesine kulak vermek zorundayız.

Türkiye'nin kentsel dönüşümüne bakın, İstanbul ve Ankara tam bir beceriksizlik. İzmir'de de yapıldı bakın arasındaki farka.

Bağımsız Kentler Konferansı'nda tarımda İzmir Büyükşehir'in yaptığı örnek olarak tüm dünyaya gösterdiler. Şimdi tanzim satış diyorlar, onlar 1970'lerde kaldı. 2019 yılındayız, ne yapacaklarını bilmiyorlar. Kentle kır arasındaki ilişkiyi nasıl yapmak istiyorsanız geleceksiniz Aziz Kocaoğlu'ndan ders alacaksınız. O size bütün ayrıntıları anlatacak. Kırsalla kent arasında sağlıklı bir ilişki kuracaksınız.

İzmir'de söz sahibi olmak istiyorlar. İthal belediye başkanı getirdiler. İthal belediye başkanıyla İzmir yönetilir mi? İthal bir belediye başkanıyla devasa bir İzmir yönetilemez. İzmir'i yönetecek kişinin İzmir'in kültürüne sahip olması gerekir.

Sandıkta bütün seçmenlerle ittifak yapıyoruz. AK Partili kardeşlerim gelecek CHP'ye oy verecek, Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağız. Huzur içinde yaşanan kentler inşa edeceğiz. Hiç kimsenin aşıyla, işiyle, ekmeğiyle oynamayacağız.

Birileri kurşundan söz ediyor. Eğer bu ülkeden kurşundan söz edeceksen, Hasan Tahsin’in kurşunundan söz edeceksin.”

“BU SORUNU ÇÖZECEKSENİZ KOCAOĞLU’NDAN DERS ALACAKSINIZ”

“Şimdi tanzim satış mağazaları diyorlar, onlar 1970’lerde kaldı. Bu sorunu çözmek istiyorsanız gelip Aziz Kocaoğlu’ndan ders alacaksınız. Son 10 yılda kooperatif artışı yüzde 161, kooperatiflerde çalışan sayısı yüzde 616, ciro artışı yüzde 658, üreticiye aktarılan para 825 milyon lira, Türkiye’de tarım gerilerken İzmir’de tarımın ortalama büyümesi yüzde 7,5.

İthal bir belediye başkanıyla İzmir yönetilemez. İzmir’i yönetecek kişinin İzmir’in tarihi dokusuna sahip çıkması lazım. Bizi zaman zaman eleştiriyorlar; şununla, bununla ittifak yaptınız. Sandıkta bütün seçmenlerle ittifak yapıyoruz.”