Kemal Kılıçdaroğlu: Neden bize oy vermiyorsunuz?

Kemal Kılıçdaroğlu: Neden bize oy vermiyorsunuz?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’ye daha önce hiç oy vermemiş insanlarla görüştüğünü belirterek, “Neden bize oy vermiyorsunuz? Hangi gerekçeyle oy vermiyorsunuz? ‘Adalet’ diyorsunuz, adaleti savunuyoruz; ‘hak’ diyorsunuz, hakkı savunuyoruz; ‘kul hakkı’ diyorsunuz, kul hakkını savunuyoruz; ‘yolsuzluk’ diyorsunuz, her türlü mücadeleyi veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen 4. Vefa Ödülleri Töreni'nde konuştu.

Verdikleri mücadelenin adalet mücadelesi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Önemli olan çizgimizden sapmadan yola devam etmek. Son seçimlerde bir mesafe aldık. Yetiyor mu? Hayır. Daha büyük bir mücadeleyi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Bu mücadeleyi yürütenlerin gönlünde vefa olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Vefa dediğimiz duygu, bir yerde bir çocuk yatağa aç giriyorsa, o gece rahat uyumamak demektir.” ifadesini kullandı.

Salondaki kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu, CHP’ye daha önce hiç oy vermemiş insanlarla görüştüğünü aktardı.

“Belki siz akşam evinizde uyurken, ben sabah 02.00’de evimin kapısını açıyordum.” diyen Kılıçdaroğlu, “İstanbul’da, bize hayatında hiç oy vermemiş kesimlerle, oturup uzun bir sohbet yaptık. Neden bize oy vermiyorsunuz? Hangi gerekçeyle oy vermiyorsunuz? ‘Adalet’ diyorsunuz, adaleti savunuyoruz; ‘hak’ diyorsunuz, hakkı savunuyoruz; ‘kul hakkı’ diyorsunuz, kul hakkını savunuyoruz; ‘yolsuzluk’ diyorsunuz, her türlü mücadeleyi veriyoruz; ‘insan sevgisi’ diyorsunuz, bizim yüreğimizin derinliklerinde insan sevgisi var. O zaman neden birlikte olmuyoruz? Neden birlikte mücadele etmiyoruz?” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE DAHA DA ZENGİNLEŞECEK”

Konuşmasında, “Bizim gibi düşünmeyenler için de demokrasi dediğimiz o kavramın hayata geçmesi gerekiyor.” diyen CHP lideri, “Farklı düşündüğümüz zaman, farklı düşünceleri dile getirdiğimiz zaman Türkiye daha da zenginleşecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Törende, CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen’e vefa ödülü verildi.