4 arabaya paralar sığmadı... Kendiniz yer, halkı aç bırakırsanız böyle kaçarsınız!

4 arabaya paralar sığmadı... Kendiniz yer, halkı aç bırakırsanız böyle kaçarsınız!
Afganistan’daki Rusya Büyükelçiliği’nden yetkililer Sputnik haber ajansına yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin arabalar dolu parayla kaçtığını öne sürdü.

Taliban''ın ülke yönetimini ele geçirmesinin ardından, ülkedeki ABD personelinin tahliyesi çalışmaları devam ediyor.

Afganistan''da Taliban ülke yönetimini ele geçirirken, ABD Dışişleri Bakanlığı, Kabil Büyükelçiliğindeki tüm personelin güvenli şekilde Hamid Karzai Havalimanına transfer edildiğini açıkladı.

Yaklaşık 6 bin ABD askerinin katıldığı tahliye operasyonunda binlerce Amerikalı personel ile 2 bin kadar ABD''ye destek olan Afgan''ın da ülkeden çıkarılması bekleniyor.

Taliban ise, ülkeden çıkabilmek için havalimanında toplanan kişilere seslenerek, ''herkesin evine dönebileceğini'' ve ''sivillerin zarar görmeyeceğini'' söyledi.Kaçan Afganistan Cumhurbaşkanı Gani''den mesaj var: Kan dökülmesini önlemek için ayrıldım

PARALAR HELİKOPTERE SIĞMADI

Afganistan’daki Rusya Büyükelçiliği’nden yetkililer Sputnik haber ajansına açıklamalarında, Taliban''ın başkent Kabil''e girmesinin ardından ülkeyi terk eden Cumhurbaşkanı Eşref Gani''nin nakit para dolu arabalarla kaçmakta olduğunu, ancak paranın hepsinin helikoptere sığmaması nedeniyle bir kısmının havalimanında bırakıldığını söyledi.

Büyükelçilik Sözcüsü Nikita İşenko, Gani’nin ülkesinden kaçışına ilişkin şunları anlattı:

“Rejimin çöküşüne gelince, Gani’nin Afganistan’dan kaçış biçimi bunu en iyi biçimde tasvir ediyor: Nakit parayla dolu dört araba, paranın bir kısmını helikoptere yerleştirmeye çalıştılar, fakat hepsi sığmadı. Bu nedenle paranın bir kısmı uçuş pistinde bırakıldı.”

İlgili Haberler