Kilo verdiriyor vücudu yeniliyor ,hastalıkların baş düşmanı vitamin deposu

Kilo verdiriyor vücudu yeniliyor ,hastalıkların baş düşmanı vitamin deposu
Birçok hastalığa savaş açan ve adeta doğal ilaç görevi gören kızılcık meyvesi aynı zamanda fazla kiloların vücuttan atılmasını sağlıyor. İçeriğindeki K,E,C ve A vitamini zengin olan bu bu meyve nahoş kokusuyla biliniyor. Peki Kızılcığın faydaları nelerdir? Kızılcık kilo verdirir mi?

 Birçok hastalığa savaş açan ve adeta doğal ilaç görevi gören kızılcık meyvesi aynı zamanda fazla kiloların vücuttan atılmasını sağlıyor. 

Geçmişi çok eskilere dayanmasına rağmen pek bilinmeyen kızılcık, kırmızı rengi ile dikkat çeken sonbaharın en faydalı meyvelerinden biridir. Yüksek lif oranına sahip, etli ve sulu küçük bir meyvedir."Kızılcığın tüketildiği yerde hekime gerek yoktur" diyen Lokman hekim bu meyve türünün önemini belirtmiştir'

VİTAMİN ZENGİNİ

Mutfaklarda öncelikli tüketimi taze meyve olan kızılcık K,E, C, A vitaminleri ve B grubu vitaminleri olan tiamin riboflavin ve piridoksin açısından zengindir. Bunlara ek olarak kızılcık iyi bir sodyum ve potasyum kaynağıdır

Sağlıklı besinler listesinin başında yer alan kızılcık kırmızı renkte mayhoş bir tada sahiptir

İçerisinde bol miktarda A, C, E vitamini, sodyum, potasyum, kalsiyum maddesi, demir minerali ve daha birçok vitamini içerisinde barındırdığından dolayı faydaları saymakla bitmez. Kızılcığın enerji içeriği oldukça fazladır.

Obeziteye karşı savaşır. Kızılcık suyunun obeziteye karşı en ilginç ve şaşırtıcı kısmı diğer meyve sularından daha az tatlı olmasıdır.

Mide ülseri gibi mide rahatsızlıklarının azaltılmasına yardımcı olur. Kızılcık kalbimizi korur. Böbrek taşlarına da iyi gelir, bakterileri durdurabilir

Kemikleri güçlendirir. Sadece kalsiyum içermez, aynı zamanda güçlü kemikler için önemli bir vitamin olan K vitamini içerir.

Cildinizdeki tüm yağlardan kurtulmanıza ve gözeneklerinizin temizlenmesine yardımcı olur. Kışın cildinizi zorlu hava koşullarından korur.

 

 

İlgili Haberler