Uzmanlar 9 yiyeceğe dikkat çekti. Kiloyu sadece göbekten alanlara önemli tüyolar

Uzmanlar 9 yiyeceğe dikkat çekti. Kiloyu sadece göbekten alanlara önemli tüyolar
Hepimizin korkulu rüyası hale gelen vücuttaki yağlanmadan kurtulmadaki tüyolar dikkat çekti. İşte kiloyu göbeğinden alanlar için bilinmesi gereken 9 yiyecek...

Habertürk’ün haberine göre; Uzmanlardan göbek bölgesinden kilo alanlar için 9 yiyecek önerisi geldi. Göbek bölgesinden kilo alanların baklagiller, biberiye çayı, muz, üzüm gibi besinler tüketmesi gerektiği vurgulandı.

İşte kiloyu göbekten alanların tüketmesi gereken o besinler...

1. Baklagiller, göbek yağlarının baş düşmanıdır. Yağ oranı çok düşüktür ve protein, lif ve potasyum deposu oldukları için acıkmanızı geciktirir. Ayrıca sindirimi kolaylaştırır.

2. Uzmanlara göre; normalden daha fazla kalori aldığımız zamanlar olabiliyor. Bu gibi durumlarda biberiye ve yeşil çay tüketilmesi öneriliyor.

Günde 2 bardak biberiye çayı 100 kalori yaktırırken, yeşil çay ise 150 kalori yaktırıyor.

3. Yumurtanın beyazı, karnı tok tutarak acıkmayı geciktirir ve ayrıca güçlü bir idrar söktürücüdür.

4. Zeytinyağının içindeki omega yağ asitleri kalori yakmaya yardımcı olur. Salatalara günde bir yemek kaşığı konulan zeytinyağı kilo vermeyi kolaylaştırabiliyor.

5. Tatlı kriziniz gelirse çikolata yerine üzüm tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, üzümün çok daha sağlıklı bir seçenek olduğunu vurguluyor.

6. Limon suyu da göbek yağlarını eritme de oldukça etkili bir çözümdür. Bir bardak suya, yarım limon suyu sıkarak tüketmenin kilo vermede faydalı olabileceği belirtiliyor.

Tükettiğiniz sağlıklı besinlerin yanı sıra egzersiz de yağların yakılmasında yardımcıdır.

Egzersiz yaparak yağ yakımını yüzde 30 kadar artırabilirsiniz. Ancak mide sorunu olanlar limon tüketimine dikkat etmeli.

7. Karpuzun yüzde 90''dan fazlası sudur. Karnı tok tutar bu nedenle aşırıya kaçmamak şartıyla karpuz tüketebilirsiniz.

Potasyum açısından zengindir ve sindirimi kolaylaştırarak zayıflamaya yardımcı olur.

8. Kerevizin pişirmeden, çiğ olarak salatalarda kullanılması daha faydalıdır.

9. Muz hem sağlıklı hem lezzetlidir. Muz tok tutar ayrıca potasyum ve protein açısından da zengindir.

İlgili Haberler