Kırıkkale'de sağanak yağış sele neden oldu

Kırıkkale'de sağanak yağış sele neden oldu
Kırıkkale'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle taşan dereler, Delice ilçesi Çerikli beldesi ile Ahılı Köyünde sel baskınlarına neden oldu. Ev ve işyerleri sular altında kaldı, cadde ve sokaklar göle döndü.

Kırıkkale''de öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Delice İlçesi Çerikli Beldesinde bulunan Çıtırık Dersi taştı. Derenin taşmasıyla beldede bulunan evleri ve dükkanları su bastı. Can kaybının yaşanmadığı selde Gökçebel Mahallesinde 40 kümes hayvanı öldü. Sel suları ile dolan ev ve iş yerlerindeki suların tahliyesine belediye ekipleri yetişemeyince vatandaşlar kendi imkanlarıyla boşaltmaya çalıştı. Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı taşkında ev ve işyerlerinde maddi hasar meydana geldi.


BAŞKAN ŞAHİN: ŞU ANDA YARALARI SARMAYA ÇALIŞIYORUZ

Çerikli Belediye Başkanı Nuh Şahin, bölgedeki tüm derelerin taştığını ve bugüne kadar böyle bir afet ile karşılaşmadıklarını söyledi. İlk ardan itibaren ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Başkan Şahin, "Bir anda şiddetli yağmur yağdı. 10-15 dakika yağmur şiddetli yağdıktan sonra bizim buraya gelen Congar tarafından gelen deremiz, Arbişli tarafından gelen dereler var. Bunların birleştiği yerde birkaç gündür yağmur yağdığından dolayı toprak suya doyduğu için bütün su derelere doldu. Benim bildiğim ya da büyüklerimizin bildiği böyle bir yağış, böyle bir afet, böyle bir taşkın olmadı. Bugün tüm dereler aynı anda taştı. Bu bir doğal afet bölgemizdeki dere kenarlarında, dereye yakın olan yerlerde hatta derelerin çok uzağında olan yerlerde taşkından dolayı evler hasar gördü, iş yerlerine su doldu. İş yerlerinde hasarlar var, çok şükür can kaybımız yok. Birkaç yerde ufak tefek hayvan telefleri var. Olay başlar başlamaz biz buradaydık. Valimiz, Kaymakamımız, AFAD, İl Özel İdaresi, bütün kurumlar hepsi bütün ekipmanlarıyla, personelleriyle anında olaya müdahale ettik. Şu anda yaraları sarmaya çalışıyoruz" dedi


.

;