Bildirinin ertesi günü Koç Üniversitesi rektörünün aradığı Cem Gürdeniz istifa etmiş. Üniversitenin sildiği Gürdeniz'in yerine önerdiği isim de istifa etti

Bildirinin ertesi günü Koç Üniversitesi rektörünün aradığı Cem Gürdeniz istifa etmiş. Üniversitenin sildiği Gürdeniz'in yerine önerdiği isim de istifa etti
Emekli amirallerin yayınladıkları bildiride imzası bulunan Cem Gürdeniz'in, Mavi Vatan çalışmalarının yürütüldüğü Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR) direktörlüğü görevinden istifa ettiği ortaya çıktı. Gürdeniz'in bildirinin yayınladığı Cumartesi gecesinin ertesinde Pazar günü kendisini arayan Koç Üniversitesi Rektörü ile yaptığı görüşmenin ardından istifa ettiği öğrenildi. Salı günü ise, KÜDENFOR'un yönetici sayfası üniversite yönetimi tarafından erişime kapatıldı ve Gürdeniz'in ismi silindi. Gür

104 emekli amiral tarafından açıklanan Kanal İstanbul ve Türk Boğazları bildirisinde imzası bulunan ve gözaltına alınan emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR) direktörlüğü görevinden istifa etti.

Son yıllarda Türkiye’nin denizlerindeki çıkarlarına yol gösteren stratejileri oluşturan “Mavi Vatan” doktrininin de isim babası emekli Tümamiral Cem Gürdeniz''nin, istifa kararını bildirinin yayınladığı gecenin ertesi günü kendisini arayan Koç Üniversitesi Rektörü ile yaptığı görüşmenin ardından aldığı belirtildi.

İKİNCİ İSİM DE İSTİFA ETTİ

Diğer yandan Koç Üniversitesi, KÜDENFOR’un internet sitesindeki yönetim bölümünü Salı günü itibarıyla erişime kapattı. Mavi Vatan çalışmalarının sürdürüldüğü sitedeki yönetim bölümünde E. Amiral Cem Gürdeniz’in ismi silindi. 

Diğer yandan Gürdeniz''in kendi yerine direktör olarak önerdiği formun ikinci Yöneticisi Kaptan Levent Akson da istifa etti

Akson''un üniversite yönetimine KÜDENFOR’daki görevinden istifa ettiğini bildirdiği dilekçesi şu şekilde: 

"Sayın Koç Üniversitesi Rektörlüğü’ne,

4 Aralık 2015 tarihinde kurulan, disiplinler arası bir yaklaşımla denizcilik gücü konularında bilimsel araştırmalar yaparak ve günümüze kadar 115 çalıştay, seminer ve konferanslar düzenleyerek halkımızın ve devletimizin denizcileşmesine katkı sağlayan, direktör yardımcısı olmaktan her daim onur duyduğum Koç Üniversitesi Denizcilik Formundan ( KÜDENFOR ) istifa etmiş bulunuyorum. Gereğini rica ederim”

 

KÜDENFOR NEDİR ?

4 Aralık 2015 tarihinde kurulan Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu  (KÜDENFOR), disiplinler arası bir yaklaşımla, denizcilik gücü konusunda bilimsel yöntemlerle araştırmalar yapmaya ve öğretmeye odaklıdır.  Forumun temel amacı, Türk Denizcilik Gücüne katkı sağlayan temel alanlarda durumsal tespit yaparak hedef, politika ve strateji belirlenmesine ve böylelikle halkın ve devletin denizcileşmesine  katkı sağlamaktır. Bu çerçevede denizcilik gücünün diğer milli güç unsurları ile etkileşimini  incelemek; Deniz Gücü (Sea Power), Denizcilik Gücü (Maritime Power), Denizcilik Stratejisi (Maritime Strategy) konularında araştırma yapmak ve bu konularda politika, strateji ve doktrin üretmek; Kültürel ve psikososyal alanda denizciliğin tanıtılması ve yaygınlaştırılması için projeler geliştirmek forumun asli akademik faaliyetleri arasındadır. Bu kapsamda denizciliği ilgilendiren her alanda bölgesel, kıtasal ve küresel gelişmeleri takip ederek dış ilişkiler, savunma, güvenlik, ekonomi ve sosyo-kültürel politikalara yön verecek akademik tavsiyelerde bulunmak hedeflenmektedir. Forum uygulamaya yönelik olarak aşağıdaki alanlarda faaliyette bulunur:

Denizcilik gücü konusunda Türkçe ve yabancı dillerde yayınlar yapmak, web sitesi işletmek ve bu tür çalışmalara katkıda bulunmak. 

Denizcilik gücü konusunda Türkiye ve yurtdışından araştırmacıların bir araya gelip bildiriler sunduğu yıllık seminer, sempozyum, çalıştay, konferans, kolokyum ve benzeri etkinlikleri düzenlemek ve bununla ilgili yayın faaliyetlerinde bulunmak, yurt dışında bu alanda yapılan akademik ve sektörel benzer faaliyetlere katılmak. 

Türkiye’deki kamu ve özel sektöre ait denizcilik kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile akademisyenleri yukarıda belirlenmiş konular üzerinde bir araya getirecek toplantılar düzenlemek; toplantılarda kurum ve kuruluş temsilcilerinin mevcut sorunları ve gelişim fırsatlarını, akademisyenlerin de olası çözüm stratejileri ile katma değer odaklı araştırma konularını dile getirmesini ve bu kapsamda görüş alışverişini sağlamak. 

Denizcilik gücü konusunda yurt içi ve yurtdışı araştırma desteği ve bilimsel ağlara dahil olma olanaklarını araştırıp, akademisyen ve kurum ve kuruluş paydaşlarını haberdar ederek, proje geliştirmelerini teşvik etmek. 

Denizcilik Gücüne katkı sağlayan tüm alanlardaki sektörel lider ve yöneticilerin üniversite içinde konferans vermesini sağlayarak, özellikle öğrencileri denizcilik gücü konusunda bilinçlendirmek ve alana ilgilerini artırmak,

Denizcilik gücü alanında modüller halinde ders içeriği, vaka çalışması üretilmesi, eğitimde kullanılabilecek veri kümelerinin hazırlanmasına katkıda bulunmak,

Denizcilik Gücü alanında araştırmalara zemin sağlayacak veri tabanları oluşturulmasına katkıda bulunmak,

Denizcilik gücünü oluşturan alt disiplinlerde yüksek öğretim kurumlarında kürsü kurulmasını teşvik etmek,

Faaliyet alanları ile ilgili gerekli görülen diğer her türlü etkinlik ve yayınları yapmak.

KAYNAK: DENİZCİLİK DERGİSİ

 

İlgili Haberler