Korona aşısını bulan Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci ile ilgili çarpıcı iddia, en son Merkel ile görüşmüşlerdi

Korona aşısını bulan Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci ile ilgili çarpıcı iddia, en son Merkel ile görüşmüşlerdi
Biontech’in kurucuları ve korona aşısına ilk izin alan bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci çalışmalarıyla ilgili Almanya Başbakanı Merkel ile görüşmüş ve İngiliz medyasına üç kez röportaj vermişti. Bu süreçte ikilinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmemesi ve Türk medyasına röportaj vermemeleri dikkat çekti.

Odatv’de yer alan habere göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel, BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci ile bir video görüşmesi gerçekleştirdi. Merkel görüşmede iki bilim insanına, "Sizinle çok büyük gurur duyuyoruz. Bunu hükümetimiz adına söyleyebilirim" dedi.

MERKEL İLE GÖRÜŞTÜLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın G-20 toplantısında Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin Türk kökenlerinden bahsettiğini vurgulayan Merkel, bundan dolayı da mutlu olduklarını söyledi. Fakat bu görüşmenin ardından başka bir iddia gündeme geldi.

İNGİLİZ MEDYASINA ÜÇ KEZ RÖPORTAJ VERDİLER

Daha önce İngiliz medyası ile üç kez röportaj yapan ABD’de programlara katılan iki bilim insanının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmemesi dikkat çekti.

Dahası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kovid-19'la Mücadele Özel Oturumu'na bir video mesaj göndermiş ve “Prof. Uğur Şahin'i ve Dr. Özlem Türeci'yi huzurlarınızda tebrik ederim” demesine karşılık iki isimden bir yanıt gelmemişti.

“BİLEREK GÖRÜŞMEDİKLERİ” İDDİASI

Günledir gündemde olan ikilinin bunca görüşme ve röportajın ardından ne Türk medyasına ne de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmemesi “bilerek görüşmedikleri” iddiasının ortaya çıkmasına neden oldu.

“ERDOĞAN’IN TELEFONUNA ÇIKMIYORLAR” İDDİASI

Öyle ki bu iddiayı “Erdoğan’ın telefonuna çıkmıyorlar” ifadelerinin kullanılmasına kadar ileriye götürenler de oldu.

“YILIN KİŞİSİ SEÇİLMİŞLERDİ”

Ayrıca geçen günlerde Financial Times (FT) gazetesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını bulan Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci'yi "Yılın Kişisi" seçmişti.