Korona virüs aşısı olan sağlık çalışanlarından flaş açıklama. Aşı vurulduktan sonra neler yaşandığını tek tek anlattılar

Korona virüs aşısı olan sağlık çalışanlarından flaş açıklama. Aşı vurulduktan sonra neler yaşandığını tek tek anlattılar
Yeni tip korona virüs salgınına karşı geliştirilen 'CoronaVac' aşısı sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı. Aksaray'da korona virüs aşısı olan sağlık çalışanlarından hemşire Belgin Kılıç, "Aşı sonrası herhangi bir semptom olmadı. Kendimi gayet iyi hissediyorum. Bu süreçte herhangi bir sıkıntı yaşamadım" diye konuştu.

DHA'da yer alan habere göre, Sağlık Bakanlığı tarafından Çin'den getirilen ve ilk etapta sağlık çalışanlarına uygulanmaya başladı. Aşı olan sağlık çalışanları yaşadıkları süreci tek tek anlattı.

be4e14a8555e452112536edcd79041b1-1.jpg

"KENDİMİ GAYET İYİ HESSEDİYORUM"

Geçen perşembe günü aşı olan Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi aşı odasında enfeksiyon kontrol görevlisi hemşire Belgin Kılıç, şu ana kadar herhangi bir semptom yaşamadığını belirtti. Kılıç, "Aşı sonrası herhangi bir semptom olmadı. Kendimi gayet iyi hissediyorum. Bu süreçte herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Aşılama çalışmalarının başladığı gün tüm hastanemiz personelleri aşı oldu. Şehrimizde ilgi çok fazla. Aşılama güzel gidiyor" diye konuştu. 

cf24e9adfd03365f88e8a777c9de533e.jpg

"ŞU ANA KADAR BİR BELİRTİ YOK"

Ameliyathane görevlisi anestezi teknisyeni Muarrem Uz ise, "Aşıda öncelik sağlıkçıların olduğu için biz de bugün aşımızı olduk. Bizden sonrada 65 yaş üstü vatandaşlarımız aşılanacak. Şu ana kadar herhangi bir semptomla karşılaşmadım. İnşallah hem ülkemize ve bize faydalı olur" dedi.