Korona virüse yakalanmak yasaklandı. Böylesi ne görüldü ne duyuldu

Korona virüse yakalanmak yasaklandı. Böylesi ne görüldü ne duyuldu
Yeni tip korona virüsten en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İtalya'da ilginç bir karara imza atıldı. Sardunya bölgesindeki Oniferi kentinin belediye başkanı, sağlık personeli yokluğu nedeniyle kent sakinlerinin 'Covid-19'a yakalanmalarını' yasakladı.

NTV'de yer alan habere göre, İtalya'nın Sardunya bölgesinde yer alan Oniferi kentinde, halkın korona virüse yakalanması belediye kararıyla yasaklandı.

TALİMAT SAĞLIK MÜFETTİŞİNE GÖNDERİLDİ

İtalya'nın önde gelen ajanslarından AGI'nin aktardığına göre Belediye Başkanı Piras, yayınladığı talimatın birer kopyasını eyaletin başkenti Nauro'nun valisi, bölgesel sağlık departmanı ve Sardunya bölgesel hükümetine bağlı sağlık müfettişine gönderdi.

7 BİN 925 VAKA TANISI KONULDU

İtalya Sağlık Bakanlığı, gün içinde 7 bin 925 kişiye daha Covid-19 tanısı konulduğunu duyurdu. Vaka sayısı bir önceki güne göre daha düşük çıkarken, son 24 saatte yapılan yaklaşık 70 bin testin önceki günlere göre daha az olması dikkati çekti.

88 bin 845 ÖLÜM YAŞANDI

Şu an İtalya'da Covid-19 tanısıyla tedavi görenlerin sayısı 447 bin 598. Son 24 saatte 13 bin 975 kişi iyileşti, 329 hasta hayatını kaybetti. Böylece salgının başından bu yana enfekte olan toplam 2 milyon 560 bin 957 kişiden 2 milyon 24 bin 523 kişi iyileşti, 88 bin 845 kişi yaşamını yitirdi.