Kovulan kovulduktan sonra Ahmet Davutoğlu MHP ile kriz yaşayan HaberTürk'e destek çıktı

Kovulan kovulduktan sonra Ahmet Davutoğlu MHP ile kriz yaşayan HaberTürk'e destek çıktı
HaberTürk sunucusu Ebru Baki, Bahçeli’nin yeni anayasa taslağı önerisini canlı yayında konuklarıyla tartıştıktan sonra MHP’nin hedefi olmuş ve kanalda üst düzey ayrılıklar yaşanmıştı. Gelecek Partisi’nden HaberTürk’e destek geldi. Açıklamada, “İktidar, küçük ortağı ve mafyanın tehditlerine ve baskılarına karşı, başta Habertürk TV olmak üzere, tüm bağımsız medyanın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

HaberTürk’te kanalın Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ile Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz’un istifasıyla sonuçlanan MHP geriliminin ardından Gelecek Partisi’nden destek açıklaması geldi.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, ‘''İktidarın küçük ortağı tarafından son günlerde Habertürk TV’ye yapılan baskılar kabul edilemez. İktidar, küçük ortağı ve mafyanın tehditlerine ve baskılarına karşı, başta Habertürk TV olmak üzere, tüm bağımsız medyanın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli''nin partisinin 100 maddelik yeni anayasa taslağını duyurduğu basın açıklamasını canlı yayındaki programında gündemine taşıyan Habertürk TV sunucusu Ebru Baki, MHP''nin hedefi olmuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Twitter hesabından Devlet Bahçeli''nin açıkladığı ''yeni anayasa'' önerisini konuklarıyla konuşan gazeteci Ebru Baki için "MHP''ye tahammülsüzlüğünü ifşa eden, alaycı gülümsemesiyle gerçekleri çarpıtan sözde bir gazetecidir. Konuklarını MHP düşmanları arasından seçmesi tam bir kokuşmuşluktur" demişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter''e yanıt veren Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Yönter''in açıklamalarını aynen iade ettiğini dile getirdi.

MHP, HaberTürk sunucusu Ebru Baki''nin ardından HaberTürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir''i hedef aldı. MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Aydemir için, "Siz kimsiniz, hangi ölçü ve yüzle MHP ve Sayın Genel Başkanımızı özür dilemeye davet ediyorsunuz? Size bu gücü kim veriyor? Televizyon ekranlarından aklınızca siyasete ayar vermeye cüretini nerden buluyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Yönter''in Ebru Baki için "MHP''ye tahammülsüzlüğünü ifşa eden, alaycı gülümsemesiyle gerçekleri çarpıtan sözde bir gazetecidir. Konuklarını MHP düşmanları arasından seçmesi tam bir kokuşmuşluktur" demesinin ardından kanalın Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir de ''özür bekliyoruz'' dedi.

Özdemir''in hedef aldığı Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir görevden istifa etti. Aydemir’in istifasının ardından kanalın Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz da istifa etti.

GELECEK PARTİSİ’NDEN HABERTÜRK’E DESTEK
Yaşanan bu gelişmelerin ardından Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi''nden Habertürk TV’ye destek açıklaması geldi. Partiden yapılan yazılı açıklamada, ‘’ Bağımsız ve doğru habercilik yapan mecralar ise sansür, tehdit ve iftira ile susturulmaya çalışılıyor.’’ ifadeleri kullanıldı.

İşte Gelecek Partisi''nin Habertürk için yaptığı o açıklama:

"Türkiye’de iktidarın baskısı ile birçok medya organı iktidar yandaşı şirketlere devredildi ve havuz medya düzeni yaygınlaştırıldı. Bağımsız ve doğru habercilik yapan mecralar ise sansür, tehdit ve iftira ile susturulmaya çalışılıyor. Halkın bağımsız haber alma hakkını kısıtlayan bu uygulamalar ile ülkemiz ifade özgürlüğü alanında dünyanın en kötü sicile sahip ülkelerinden biri haline geldi.

İktidarın küçük ortağı ise kendi gerçekliğini tehdit ve şiddet yoluyla hayata geçirdi. Şimdiye kadar MHP Yönetimi tarafından hangi gazeteciler hedef gösterildiyse ya fiziki saldırıya uğradılar ya da işlerinden oldular. Partimizin Genel Başkan Yardımcısı Sn. Selçuk Özdağ da benzer alçak bir saldırının hedefi oldu. Saldırıyı gerçekleştirenler ise serbest bırakılarak, başka baskılara kapı açıldı. 1930’lu yılların Almanya’sına benzer şekilde, sokak ortasında gazeteci ve siyasetçilerin ölümcül şiddete uğraması karşısında duyarlı tüm vatandaşlarımızla ve basın mensupları ile dayanışma içinde olduk.

"HABERTÜRK TV''YE YAPILAN BASKILAR KABUL EDİLEMEZ"
"İktidarın küçük ortağı tarafından son günlerde Habertürk TV’ye yapılan baskılar kabul edilemez. İktidar, küçük ortağı ve mafyanın tehditlerine ve baskılarına karşı, başta Habertürk TV olmak üzere, tüm bağımsız medyanın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz."

İlgili Haberler