Kripto paraya vergi geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan açıkladı

Kripto paraya vergi geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan açıkladı
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan "Gelir İdaresi tarafında özellikle vergilendirme konusunda bir çalışma yürütüyoruz. Dünyadaki uygulamalar nelerdir, ne tür bir yapı var? Bu alanların tamamı, tüm dünyada çalışılan alanlar. Bizim ‘bu yasaklansın’ gibi bir yaklaşımımız kesinlikle yok.”

Kripto paraya vergi geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan açıkladı

Hürriyet Gazetesi''nin haberine göre katıldığı televizyon programında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan “Kripto para platformlarının denetlenmesi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak gerekli çalışmaları yürüttük. Bu konuda bir taslak çalışması yaptık. Vatandaşlarımızın da mutlaka ihtiyatlı, dikkatli olması gerekiyor, kendilerini, yaşamlarını, gelirlerini riske atabilecek bir girişimde bulunmamaları lazım” ifadelerini kullandı. 

Yakın zamanda kripto varlıklarla ilgili Merkez Bankası’nın bir düzenleme yaptığını, Mali Suçları Araştırma Kurulu’na da bu platformları denetleme yetkisi verdiklerini belirten Elvan, “Kripto varlık çeşitlerinin tanımlanması, bu yasal düzenleme içerisinde ilk önce yapmamız gereken şey. Bunun dışında kripto varlıkla ilgili platformların yükümlülükleri neler olacak? Bu platformların müşterilere karşı sorumlulukları ne olacak? Bunların ortaya konması gerekiyor" dedi.

Elvan "Arkadaşlarımız bu çalışmaların hepsini yaptılar, bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz, uygun görmesi halinde de bu noktada adımımızı atacağız. Gelir İdaresi tarafında da özellikle vergilendirme konusunda bir çalışma yürütüyoruz. Dünyadaki uygulamalar nelerdir, ne tür bir yapı var? Bu alanların tamamı, tüm dünyada çalışılan alanlar. Bizim ‘bu yasaklansın’ gibi bir yaklaşımımız kesinlikle yok” diye konuştu.

 

İlgili Haberler