Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Kulelili Kitapları...

Kulelili Kitapları...

İslamcı ideolojinin "Düşman"ı Atatürk karşısında "Dinbaz"lar bile artık "Sap gibi dikilmek" zorunda kalıyor. Dağılmış, iflas etmiş bir imparatorluğun cahil-eğitimsiz bakiyesinde bir "Millet" oluşturan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Ulus-Devlet" bilincindeki Türkiye''nin vazgeçilmezi, ebedi lideri haline gelmiştir. İktidar erkini elinde bulunduranlar bile gider ayak Atamıza saygısızlığın bedelinin ağır olduğunun bilincine vardılar. 10 Kasım''da yurdun dört bir yanındaki o güzelim tablolardaki hasreti adeta içime çektim. Umudum katlanarak arttı.

Canım memleketimde yeterince tartışma konusu var iken bu günkü tespitlerimle yeni bir tartışma açmaya asla niyetim yok. Tarih bilimin üstadlarının da haklarını teslim ettiği gibi Atatürk''ü en iyi "Askerler" anlatır ve yazar. Yerli-yabancı binlerce yazar "Asrın Dehası"nı kaleme almıştır. Kendi adıma bine yakın farklı Atatürk eserini okudum. Popülist yazarlar dahil olmak üzere bir çoğunda başta yer ve tarihler dahil çok sayıda hata tespit ettim. Kasıtlı olmadığını düşündüğüm sehven yapılan hataları tarih bilimi affetmez. Yazarını, yayıncısını ömür boyu yargılar. Peki neden asker yazarlar Atatürk konusunda en duyarlı kesimdir? Her şeyden önce askerlik de en küçük hata telafisi mümkün olmayan mağlubiyetlere sebep olur.

Dehalıktan önce "Asker kişi" olan Mustafa Kemal, meslek hayatında girdiği muharebelerin hiç birini kaybetmemiştir. Sevk ve idaredeki hatalar, uluslararası zemin yüzünden geri çekilmiş fakat yenilmemiştir. Gazi hakkında başta silah arkadaşları olmak üzere, Askeri Tarih Etüt Daire Başkanlığı, Genelkurmay ve TBMM arşivlerindeki resmi kayıtlar yazılanların çoğunluğu örtüşür. Bir de çeşitli kaynaklardan faydalanılarak kaleme alınan "Anılar" vardır ki tadına doyum olmaz. Bu gün o anılardan bir demetin yayınlandığı "Bir Sevdadır Atatürk" kitabına, Kuleli Askeri Lisesinden sınıf arkadaşım olan Hakan Hüseyin Çitim''e değineceğim. Hakan ana sütü gibi saf ve temiz Türkçemizin bozulmasına isyan edip "İngiliz Türkçesi"ni daha önce yazmıştı. Sayıların gizemi, İzmir-Karşıyaka''yı, kahve adabını, Kara Fatma''yı, Barış Manço, Müjdat Gezen''i, Atatürk''ün az bilinen evlilik öyküsünü "Birazda Benden" adını verdiği eserde toplamıştı.

Sokak Kitapları Yayınları''ndan çıkan "Bir Sevdadır Atatürk" kitabının önsözünü Cumhuriyetimizin yılmaz savaşçısı-sanatçı Müjdat Gezen yazmış. Ne mutlu Çitim''e... Sevgili Hakan''ın bu eserini özümseyerek okuyan Cumhuriyetimizin öğretmenleri ortaokul-lise ve hatta ilkokul öğrencilerine anlatması için okullarına davet ediyorlar. Çitim''de bıkıp-usanmadan, yorulmadan yeni nesillere "Sevdamızı" anlatıyor. Söz konusu okullar ne yazık ki devlet okulları değil. Özel liseler. Olsun... Yakın zamanda o da olacak. Hakan Çitim''in yeni başladığı çalışmayı yine Kuleli''den sınıf arkadaşımız Dr. Burhanettin Senli yıllardır zaten yapıyordu. Burhanettin''den İstiklal Harbi ve Atatürk ile ilgili yeni eserler geliyor müjdesini vermeliyim. Daha önce yazdım. Tekrarında fayda var aynı sıraları paylaştığımız Celal Aksoy''un "Afganista''da Bir Türk Subayı" adlı eseri okunup, uyarılar dikkate alınmış olsa Taliban başa bela olmazdı.

Gelelim Kuleli''li Bahadır Berk''e... Bir koltuk da birden fazla karpuzu taşır. 6 yıl subay olarak görev yaparken Ankara Hukuk Fakültesini bitirdi. Askeri hakimlik ve savcılık görevini yürütürken resim sanatını icra edip çok sayıda sergi açtı. Derya gibidir Bahadır. Toplumun önemli kesimi uykuda iken 2008 yılında FETÖ''nün planlarını deşifre eden "Hinlerarası Dialog" kitabını yazıp; çeteyi ifşa etti. Ergenekon kumpası çuvalının içine atıldı. Yılmadı. Avukat olarak Silivri''de hukuk savaşı verdi. Vermeye devam ediyor. Sanat ruhuna işlemiş Bahadır''ın en zora talip olup romana soyunda. "Gözbağı" adını verdiği romanı imzalayıp yollamış. Harika. Film ve dizi yapımcıları seyredilme rekorları kıracak senaryolar çıkar bu romandan. Yüreğine sağlık Bahardır Berk...

Kuleli''li arkadaşlarıma torpil yapmam. Her zaman öncelikleri vardır. Gelelim Mehmet Ruhi Gökmoğol''a... Özgeçmiş çok uzun 2003''de emekli olduktan sonra okumadığı okul, yapmadığı yüksek lisans yok. Kişisel Gelişim alanında "Bir ödül de bana ver, Yönetsel Karar Verme Teknikleri-Lojistik Kavramlar Sözlüğü, Demografi" adlı eserlere imza attı. Halen KKTC''de öğretim görevlisi olarak ders veriyor. "Zehirli Hançer 1''de İftira" kampanyalarına dikkat çekiyor. Bir de bizim Güven Kaya''mız var. Yıllar önce bu sütundan başta "Asker ölmek içindir" olmak üzere Güven''in kitaplarını yazmıştım. "GK" kitapevini oluşturup Ruhi''nin kitabını da yayınladı. Salgın koşulları ve dağıtım aksaklıkları demeden bu kitapları internetten sipariş verebiliyorsunuz. Yılların tecrübesini kaleme alarak bu millete borcunu ödemeye çalışan arkadaşları kutluyorum. Kütüphanelerinizde yer açın...

Not: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş''ın kardeşi Sabri Yavaş''ı yitirdik. Yavaş ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları