Kumpasın kurulduğu adres: Beyaz TV

Kumpasın kurulduğu adres: Beyaz TV

Şimdi size skandal bir kumpasın nasıl yapıldığını anlatacağım.

Daha doğrusu Youtube kanalımdaki yayını izleyenler zaten detaylarını biliyor.

Fakat ben Türk siyasetinden sürekli benzerlerini gördüğümüz için köşemde de aktarmak istedim.

Adı: Kerim Çoraklık

FETÖ''cü suçlamasıyla 12 ay hapis yattıktan sonra beraat eden İYİ Parti Eski Sosyal Medya Direktörü…

Kumpasın kurulduğu adres: Beyaz TV

Kumpastaki kritik isim: Emre Olur

Bilmeyenler için öncesini anlatayım…

Suç örgütü lideri Sedat Peker''in itiraf, ifşaat ve iddiaları, Türkiye İşçi Partisi (TİP) tarafından rapor haline getirildi.

Aynı zamanda TİP milletvekili Ahmet Şık,  gazeteciler Bahadır Özgür, Hakkı Özdal, Timur Soykan ve yazar Ertuğrul Mavioğlu bu raporu geliştirerek kitaplaştırdı.

"Duvar" adındaki kitabın içinde bulunan bir kısım özellikle beni çok ilgilendiriyor.

Sedat Peker''in basın danışmanı olduğu iddia edilen Emre Olur hakkında bir bölüm var kitapta.

İşte o iddiaların odağındaki kişi de Kerim Çoraklık idi.

Melih Gökçek ve oğlu Osman Gökçek''e ait Beyaz TV''de "FETÖ''cü" denilerek hedef gösterilen Çoraklık''la ilgili Peker şunları söyledi:

"Emre Olur var. Beyaz TV''de çıkıyordu, bana gelip giderdi. Nasıl bir tezgâh kurduğunuzu anlattı bana. Ben sağlamcı adamım, bizde kayıt kuyut sağlam olur. Bu Kerim Çoraklık var, İYİ Parti sosyal medya direktörüydü. Emre Olur''u siz Beyaz TV''ye çıkarıp, teknik böyle çok şey biliyorlar, bu şeylerden ''FETÖ''cüdür'' diye adamı nasıl paketleyip kaç senedir ceza yatırdınız. Bana anlattı, namusluysa sorana da anlatırlar."

Çoraklık''a kurulan kumpasta önemli bir görev ve rol üstlenen şüpheli Peker''in "basın danışmanı" olduğunu söyleyen kişi Emre Olur''du. Ayrıca belirtmem gerekir ki o gün sadece Kerim Çoraklık''a değil aynı gün Gökhan Özbek''e de kumpas kuruldu.

Kumpasta aldığı görevi ve yaptıklarını anlatan Emre Olur, polisin verdiği dosya ile talimatın gereğini yerine getirdiği Beyaz TV yayınında Çoraklık''la ilgili, kitapta yer alan ifadelere göre şunları söylüyor:

"Senin geçmişine baktığımızda Kerim maalesef FETÖ''ye çalışmışsın. Ben burada yalan beyanda bulunmuyorum. Devletin siber ekibi araştırsın. Gezi zamanında, FETÖ zamanında,15 Temmuz''da twitler atmış. Devlet erkanındaki büyüklerimize hakaret içeren twitler atmış."

Bu sözlerin ardından Emre Olur''a ulaştım.

Kerim Çoraklık ve Emre Olur''u aynı gün kendime ait olan Youtube kanalımda canlı yayına art arda aldım. Önce Kerim Çoraklık bağlandı ve kendisine Beyaz TV ekranlarında kurulan kumpası anlattı.

Tam 12 ay yattı ve beraat etti. Şimdi hesap soranlar hakkında suç duyurusunda bulunmuş ancak savcılık takipsizlik kararı vermiş. Çoraklık şimdi tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Emre Olur yayına bağlandı ve açık açık itiraf etti. Doğruluğu mutlaka araştırılması gereken iddialarda bulundu.

2016 yılında Nurettin Canikli''nin sosyal medya danışmanlığını yaptığını belirten Emre Olur''a sorular sordum cevaplarını olduğu gibi paylaşıyorum…

Önce Emniyette bulunan bazı kişilerden hedefe alınacak masum kişiler hakkında "devlet görevi" adı altında bilgileri alıyor. Bu bilgiler ile Beyaz TV''ye çıkıyor ve kanal sahipleri Gökçekler ile görüşüp programa hazırlanıyor.

Programda kişiler hedef gösteriliyor. Sonra devreye sosyal medya giriyor. Sosyal medyada var olan Troll (sahte) hesaplar ile hedef gösterilen kişiler hakkında sosyal medyada linç kampanyası devam ediyor. Olmayan paylaşımlar, olmayan bilgiler ile hedefe konulduktan sonra devreye emniyet ve savcılık giriyor ve kişi tutuklanıyor.

Bu kumpasta o kişi Kerim Çoraklık…

"Bu gerçekten bu kadar kolay mı" diye sordum

Emre Olur da "bu kadar kolay" diye cevap verdi.

"Başka kimlere kumpas kurdunuz" diye sordum. "Meral Akşener, Muharrem İnce çok kişiye" dedi.

"Nasıl" diye sordum?

Mesela kişi hakkında paylaştığı bir tweet mesajı çok kolay şekilde değiştiriliyor. Oluşturulan sahte tweet mesajı ile linç başlıyor. Kişi benim böyle bir paylaşımım yok dese de nafile bu sefer "sildi" yaygarası başlıyor. On binlerce sahte hesaptan bu saldırı sürüyor. Kişiler linç ediliyor.

Nereden yapılıyormuş?

Beyaz TV''den!

Düşünebiliyor musunuz?

Beyaz TV ekranlarından Bir Genel Başkan ve Bir Cumhurbaşkanı adayına sahte evraklarla kumpas kuruluyor. Kumpası kuran itiraf ediyor. Ancak herkes kulağının üzerine yatıyor.

Emre Olur yayında isimler verdi. Mutlaka bu kişiler Emre Olur''a dava açacaktır diye düşünüyorum. Zira kendisi de yargılanmak istiyor.

Yazı alanım el verdiğince durumun vahametini aktarmaya çalıştım. Ancak Youtube yayınını mutlaka izleyin ve kendi kulaklarınız ile duyun.

Mesele bu da değil…

FETÖ kiracısı Beyaz TV ekranlarından benim hakkımda da aylarca yayınlar yapıldı.

Sosyal medyada hakkımda troller vasıtası ile kampanyalar yürüttüler. Ev adresime, iş yerime yalan dolanlarla oluşturdukları kitapçıkları bastırıp gönderdiler.

Yani bir televizyon kanalı açıkça tetikçilik yapıyor. Hedef gösteriyor, kumpaslar kuruyor, saldırıyor. Ancak kimse çıkıp da bu televizyona dokunamıyor.

Yoksa hala dokunan yanar mı?!

 

 

---------------------------------------

 

Nurettin Canikli''den açıklama

27.12.2021 tarihli Yeniçağ Gazetesi''nin 11. sayfasında ve aynı gazetenin internet sitesinde yazar Murat Ağırel''in "Kumpasın kurulduğu adres: Beyaz TV" başlıklı yazısıyla yayınlanan köşe yazısında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Sayın Nurettin Canikli hakkında; bir takım gerçek dışı, mesnetsiz iddialara yer verilmiştir.

Bahse konu yazıda yer alan, "2016 yılında Nurettin Canikli''nin sosyal medya danışmanlığını yaptığını belirten Emre Olur''a sonular sordum cevaplarını olduğu gibi paylaşıyorum...'''' şeklindeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Sayın Nurettin Canikli''nin Emre Olur ile herhangi bir tanışıklığı, beşeri yahut hukuki hiçbir ilişkisi, bağı bulunmamaktadır. Anlaşılacağı üzere; köşe yazısında, kitapta iddia olunduğu gibi bu kişinin, Sayın Canikli''nin sosyal medya danışmanı, danışmanı yahut çalışanı vs olarak herhangi bir resmi, gayri resmi görevi veya çalışması olmamıştır. Konuya ilişkin bahsi geçen kitapla alakalı da suç duyurusunda bulunulmuştur.

Köşe yazısının yayınlanmasının hemen akabinde yazar Murat Ağırel ile telefon görüşmesi yapılarak gerçekler söylenmiş ve yukarıdaki içerik gibi gönderilen düzeltme içerikli mesaj dahi dikkate almayarak, bu güne kadar herhangi bir düzeltme veya özür yayınlamamıştır. Görüldüğü üzere gazetecilik mesleğinin gereği olan hiçbir araştırma yapılmadan, adı geçen kişiden bilgi almadan ve özen yükümlülüğüne uymadan kaleme alınan köşe yazısı "Soruşturulması gazetecilik olanakları içinde bulunan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğuna emin olmaksızın yayınlanamaz" şeklindeki Basın Meslek İlkesine de açıkça aykırıdır. Sayın Nurettin Canikli''nin vatandaşlarımız nezdinde sahip olduğu itibarını zedelemeye ve zor durumda bırakma amacına matuf, hiçbir dayanağı olmayan tamamen gerçek dışı tekzip konusu haber nedeniyle tüm sorumlular hakkında yasal yollara başvuru haklarımızı saklı tutuyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Nurettin Canikli Vekili

Av. Burhanettin Sevencan

 

Yazarın Diğer Yazıları