Kuşlar, havada ölüp düşer mi?

Kuşlar, havada ölüp düşer mi?

Arabat kalesini hiç duydunuz mu? Kırım''da 17''nci yüzyılda Kırım''ı istiladan korumak için inşa edilen bir Türk kalesidir. Şu anda bile kale, Rus ordusu tarafından askerî garnizon gibi kullanılmaktadır.

İşte o Arabat kalesinin de bulunduğu Arabat Oku ve Sivaş Körfezi içinde, Azak Denizi sahillerine birkaç gün önce yaklaşık sekiz bin kuş ölüsü düştü! Milliyet gazetesinin derlediği habere göre sahilleri kaplayan kuşlar arasında karagerdanlı dalgıç kuşu, deniz güvercinleri ve martılar var.

Kırım Federal Üniversitesi''nden ekolojist Grigory Prokopov, "Binlerce ölmüş kuş kaydettik. Çoğunluğu zehirlenmiş gibi görünmüyordu. Belirtiler kuşların hastalanıp öldüğünü gösteriyor. Bu, merkezî sinir sistemindeki bir hasara çok benziyor." dedi.

Rusya''da Novosibirsk bölgesinde de geçtiğimiz hafta içinde 300''e yakın kuzgun bir anda ölmüştü. Bezformata gazetesi, ölü kuşların gökten düştüğünü görmenin bölge sakinleri arasında endişeye sebep olduğunu yazdı.

***

Kuş ölümleri haberlerini unutmadan 19 Eylül 2019 tarihli, global verilerin yayınlandığı https://www.verdict.co.uk/5g-in-russia/ sitesinden bir habere göz atalım:

"Beş büyük Rus telekom operatörü, 2020 yılına kadar 5G''yi başlatmak için adımlar atıyor

''Rusya Federasyonu''nun dijital ekonomisi'' planlarına göre hükümet, 2024 yılına kadar Rusya''nın tüm büyük şehirlerinde güvenilir 5G iletişimine sahip olmayı hedefliyor.

Bir telekom şirketi olan MTS, Çin merkezli Huawei ile 2019-2020 yılları arasında 5G ağ denemeleri yapmak için bir anlaşma imzaladı. Şirket, Tataristan''da 5G/IoT ağları üzerinden akıllı şehir çözümlerini test etmek için İsveçli Ericsson ile birlikte çalışıyor.

Beeline şirketi ise Moskova, St. Petersburg, Novosibirsk, Tataristan ve Krasnodar''da 5G denemeleri yapmak için 25.25GHz-27.5GHz bantlarında frekanslar aldı. Şirket, 5G ağı, NB-IoT, Smart City ve sanal/artırılmış gerçeklik (VR/AR) çözümlerinin dağıtımı konusunda Moskova yetkilileriyle birlikte çalışıyor."

Haber bu minvalde devam ediyor...

***

Dikkat ettiyseniz, 300 ölü kuşun havadan düştüğü Sibirya''daki Novosibirsk, 5G denemeleri yapılan merkezlerden biri. Sekiz bin ölü kuşun sahile düştüğü Arabat Oku ve Sivaş Körfezi ise Azak Denizi''nin batısında bulunuyor. Küçük bir deniz olan Azak''ın Doğu yakasında da 5G denemelerinin yapıldığı Krasnodar bölgesi yer alıyor!

"Ne ilgisi var?" diyenler için de 31 Mart 2020 tarihli yazımdan bir alıntı yapayım:

Washington Devlet Üniversitesi Biyokimya ve Temel Tıp Bilimleri Profesörü Martin L. Pall, 17 Aralık, 2019''da, elektromanyetik dalgaların insan vücuduna etkisi üzerinde bilimsel bir makale yayınladı.

Pall, makalesinde kuş ölümleri hakkında da şu bilgileri verdi:

"İngiltere''de bir ambulans hizmeti tanıtılırken, ambulanslarla hizmet verdikleri hastaneler arasında 5G iletişimi kullanılacağı gururla duyuruldu. İlk ambulans, İngiltere''nin West Midlands bölgesinde Coventry''de faaliyete geçti. Ambulans personelinin üçü, 11 gün içinde intihar etti!

Rotterdam yakınlarındaki bir parkta 5G testinin yapıldığı üç gün boyunca, yüzlerce kuş aniden öldü.

Gökyüzünden düşerek ölen ikinci bir büyük kuş salgını, 2019 Ekim ayında Coventry''de 5G''ye bağlı ambulansların kullanıma açılmasından kısa bir süre sonra meydana geldi. 5G antenleri açıldıktan sonra kuşların Coventry Hastanesi''nin yakınlarına düştüğüne dair raporlar vardır.

Böcekler 5G EMF''lerden büyük ölçüde etkilenecektir. 5G, muhtemelen büyük yangınlara sebep olacaktır. Elektromanyetik dalgalar, hücre içi kalsiyum seviyelerinde büyük artışlar üreterek bitkileri etkiler. Bu da bitkilerin hafif bir benzin spreyi püskürtülmüş gibi yanmasını sağlayabilir."

Kuş ölümü deyip geçmeyin, bütün canlıları ilgilendiriyor!

Yazarın Diğer Yazıları