Linkedln kullanıcılarına kötü haberi verdi

Linkedln kullanıcılarına kötü haberi verdi
Sosyal iş bulma ağı ve paylaşım platformu Linkedln, 500 milyon kullanıcının kişisel verilerinin siber korsanlar (hacker) tarafından çalındığı ve açık artırmayla satışa çıkarıldığı bilgisini doğruladı.

Şirket çalınan verilerin, hackerler arasında popüler olarak kullanılan bir internet sitesinde açık artırmayla satışa çıkarıldığını belirtti. Linkedln, çalınan verilerin kendi internet siteleri üzerinden değil başka sitelerden çalındığının altını çizdi.
TELEFON NUMARALARI BİLE SATILMIŞ
Siber güvenlik ve araştırma sitesi CyberNews, çalınma olayını ilk olarak Salı günü duyurmuştu. CyberNews, çalınan verilerin, kullanıcı kimlikleri, isimleri, e-posta adresleri, telefon numaraları, cinsiyet bilgileri ve bu kişilerin diğer sosyal medya profillerine verilen linklerin, dört basamaklı meblalardan açık artırmaya çıkarıldığı ortaya koymuştu.
HEM ONAYLADILAR HEM SAVUNDULAR
Konuyla ilgili CyberNews’in haberi sonrası, Linkedln yetkilileri, söz konusu haberim doğruluğunu onaylayarak, verilerin kendi platformları üzerinden çalınmadığını savundu.
LinkedIn, kullanıcılarının açık artırmaya çıkarılan bilgilerini zaten profillerde açık bir şekilde paylaşılmış veriler olduğunu ifade etti. Şirketten yapılan açıklamada, “Bu, LinkedIn üzerinden bir veri ihlali değil ve inceleyebildiğimiz kadarıyla, LinkedIn kapalı profillerinden hiçbiri yok” diye belirtildi.

İlgili Haberler