Lütfü Türkkan: "Kocamaz aday olacak"

Lütfü Türkkan: "Kocamaz aday olacak"
Kocamaz'ın adaylığına ilişkin açıklamada bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan, itiraz başvurusunda bulunduklarını söyledi. Konuya ilişkin bir açıklamada Grup Başkanvekili Ağıralioğlu'ndan geldi. Ağıralioğlu, "Son sözümüzü söylemedik" dedi.

İYİ Parti'de Burhanettin Kocamaz'ın aday gösterilememesinin ardından çözüme yönelik çalışmalar devam ediyor.

Kocamaz için başka partilerle dirsek teması kurulduğu iddialarının yanı sıra konuya ilişkin açıklamada bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, YSK'ya itirazda bulunduklarını açıkladı.

"KOCAMAZ ADAY OLACAK"

Duvar'da yer alan habere göre, benzeri bir olayın daha önce de yaşandığını hatırlatan Türkkan,  ilk olarak seçim kuruluna itiraz hakkını kullanacaklarını söyledi. Türkkan’ın verdiği bilgiye göre seçim kurulunun 24 saat içinde sonuçlandırması gereken itiraz başvurusunda mazeret dilekçeleri yer alıyor. Türkkan mazeret dilekçelerinin içeriğini açıklamazken, “Kabul edilebilir bir mazeret. Burada ret geleceğini düşünmüyoruz. 1974 yılında yaşanmış benzer bir durum karşısında alınmış karar var. İçtihatlar var” dedi. Türkkan, itiraz başvurusu sonuçlanmadan başka bir formül arayışında bulunmadıklarını söylerken “Altını çizerek söylüyorum. Burhanettin Kocamaz aday olacak” diye konuştu.

KOCAMAZ İÇİN PARTİ ARAYIŞI

İYİ Parti yöneticileri Kocamaz’ın adaylığı ile ilgili itiraz başvurusunun sonucunu beklerken kulislerde itirazın reddi durumunda adaylık için bir başka parti arayışının başladığı iddia edildi. İYİ Partililerin Demokrat Parti ve Saadet Partisi üzerinden nabız yokladığı üzerinde durulurken, söz konusu partilerden bunu kabul eden olursa adaylarını geri çekip yerine Kocamaz’ı göstermesinin önünde engel olmadığı ifade ediliyor.

DEMOKRAT PARTİ'DEN ADAY OLACAK İDDİASI

Öte yandan NTV'de yer alan bir habere göre, Demokrat Parti'nin (DP) Mersin İl Başkanı Ankara'ya gelerek Genel Başkan Gültekin Uysal ile görüştü. İkili görüşmenin ardından Uysal, Burhanettin Kocamaz'la da bir araya geldi.

Görüşme sonrası Kocamaz ve Uysal'ın anlaştığı ve Burhanettin Kocamaz'ın Demokrat Parti'den aday gösterileceği iddia edildi. Gerekli başvurunun ise yarın yapılacağı bildirildi.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU: "İÇERİDEN BİR ENGELLEMEYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Haberiniz'in haberine göre; 2014 Yerel seçimlerinde CHP’nin de Sarıyer’de benzer bir durumla karşı karşıya kalması ve yapılan itirazlar sonucu olayın çözülmesiyle ilgili sorusunu da yanıtlayan Ağıralioğlu, bunun benzer bir durum olduğunu vurgulayarak, “İçeriden bir engellemeyle karşı karşıya kaldığımız duygusu oluşturdu ama daha son sözümüzü söylemedik” ifadelerini kullandı.
ag-001.jpg

ADAY BELİRLEME SÜRECİNDE SORUN YAŞANDI MI?

Aday belirleme sürecinde hem CHP ile hem de parti içinde bir sorun yaşanıp yaşanmadığıyla ilgili soruya “Güç beraberliği yaptığınız mekanizmaların içerisinde yüzde yüz mutabakat sağlamanız çok mümkün olmaz” ifadeleriyle yanıt veren Ağıralioğlu, bu durumun CHP ile İYİ Parti arasında olabileceği gibi AKP ile MHP arasında da yaşanabileceğini söyledi.

“Herkes daha fazla almaya gayret eder ama mutabakatı şöyle sağlarsınız. Herkese optimum faydayı sağlayacak şekilde ortada bir zemin oluşur.” diyen Ağıralioğlu, CHP’nin İYİ Parti’nin adaylarıyla ilgili veya İYİ Parti’nin CHP’nin adaylarıyla ilgili itirazları olabileceğini ve bunun normal olduğunu söyledi.

İlgili Haberler