Macron’dan Türkiye'ye tehdit

Macron’dan Türkiye'ye tehdit
Türkiye ile Yunanistan arasında bir süredir gerginliğe neden olan Doğu Akdeniz'da yaşanan gelişmelere Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da dahil oldu. Macron, Twitter hesabından, Türkiye'nin petrol arama konusundaki tek taraflı kararları gerginliğe neden olduğunu ifade etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Yunan Başbakan Miçotakis ile görüşme gerçekleştirdikten sonra bir açıklama yapmıştı.

Ardından Twitter hesabından paylaşım yapan Macron şu ifadeleri kullandı:

"Doğu Akdeniz'deki durum endişe verici. Türkiye'nin petrol arama konusundaki tek taraflı kararları gerginliğe neden oluyor. Komşu ülkeler ve NATO içindeki müttefikler arasında barışçı bir diyaloğa izin vermek için bunların sona ermesi gerekir."

ek-aciklama-2020-08-12-232340.jpg

İKİNCİ PAYLAŞIMINI DA YAPTI 

Fransız Cumhurbaşkanı Macron paylaştığı ikinci iletisinde Doğu Akdeniz'deki Fransız askeri varlığını güçlendirmeye karar verdiğini duyurdu. Macron, "Aralarında Yunanistan'ın olduğu Avrupalı ortaklarımızın da işbirliği ile gelecek günlerde Doğu Akdeniz'deki Fransız askeri varlığını geçici olarak güçlendirmeye karar verdim" dedi.

ek-aciklama-2020-08-13-000830.jpg

AÇIKLAMA YAYINLAMIŞTI 

Macron, Yunan Başbakan Kyriakos Miçotakis ile görüşme gerçekleştirdikten sonra bir açıklama yayınlamıştı. 

Açıklamada Türkiye’nin bölgedeki petrol arama çalışmalarının sona erdirilmesi çağrısı yer almıştı.

Macron ayrıca Doğu Akdeniz’deki askeri güçlerinin geçici olarak arttırılmasıyla uluslararası kanunlara saygı göserilmesinin sağlanmasını amaçladıklarını belirtmişti. 

Reuters’ın geçtiği açıklamada Doğu Akdeniz’deki askeri gücün AB ortakları ve Yunanistan ile birlikte artırılacağı bildirilmişti.