Maduro'ya Nusret tepkisi: "Venezuela ayaklandı"

Maduro'ya Nusret tepkisi: "Venezuela ayaklandı"
Çin ziyaretinin ardından İstanbul'a uğrayan ve Nusret Gökçe'nin restoranında yemek yiyerek bunu sosyal medya hesabında paylaşan, Venezuela Başkanı Maduro'ya ülkesinden büyük tepki geldi.

Çin'e yaptığı resmi ziyaretin ardından İstanbul'a uğrayan Maduro, eşi Cilia ile birlikte iki saatliğine İstanbul'a gelerek, sosyal medya paylaşımlarıyla da dünya çapında üne kavuşan Nusret Gökçe'nin sahibi olduğu restoranda yemek yedi.  Dünyaca ünlü isimlerle fotoğraflar ve videolar paylaşan Gökçe, Maduro ile çektiği videoları sosyal medya hesaplarından paylaştı. 

Videolardan birinde Gökçe, Maduro ve eşine yemek servisi yaparken, bir diğer videoda Maduro, üzerinde adının yazılı olduğu bir kutudan aldığı puroyu içiyor. 

Maduro, Venezuela devlet televizyonuna yaptığı açıklama ile yemek yediğini doğrularken, "Nusret, şahsen yanımıza geldi. Sohbet ettik ve hoş zaman geçirdik. Kendisi bana birkaç kez Venezuela'yı çok sevdiğini söyledi" dedi.

Ancak muhalefetten sert tepki geldi. Venezuela Kongresi'nin eski başkanı muhalif lideri Julio Borges, Twitter paylaşımında, "Venezuelalılar acı çekerken ve açlıktan ölürken, Nicolas Maduro ve Cilia, Venezuela halkından çaldıkları paralarla dünyanın en pahalı lokantalarından birinde sefa sürüyor" ifadelerini kullandı. 

Gelen tepkiler üzerine videoyu silen Nusret Gökçe de sosyal medya kullanıcılarının tepkisine mağruz kalarak, "Videoyu silebilirsin ama bu görüntüleri Venezuela halkının kalbinden silemeyeceksin" şeklinde eleştiriler aldı. 

Venezuela, ciddi bir ekonomoik krizin içinde. Kriz nedeniyle 2 milyon kişi ülkeden göçmek zorunda kalırken, özellikle gıda bulmakta, sağlık hizmeti almakta zorlanıyorlar. Hükümet karşıtı protestolarda gıda kıtlığı nedeniyle Maduro suçlanıyor. 

İlgili Haberler