Mali'de Fransız gazeteci kaçırıldı

Mali'de Fransız gazeteci kaçırıldı
Mali'de görev yapan Fransız gazeteci Olivier Dubois'nın kaçırıldığı bildirildi. Dubois'nın, El Kaide'nin Sahel'de faaliyet gösteren GSIM isimli koluna bağlı militanlarca kaçırılmış olabileceği aktarıldı.

Mali'de Fransız gazeteci kaçırıldı

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Genel Sekreteri Christophe Deloire, sosyal medya''dan yaptığı paylaşımda, bir video görüntüsünde yer alan Dubois''nın, El Kaide''nin Sahel''de faaliyet gösteren GSIM adlı koluna bağlı militanlarca kaçırıldığına ilişkin ifadeler kullandığını kaydetti.

Mali''de Fransız gazetesi Liberation ve Point Afrique için çalışan Dubois, sosyal medyada paylaşılan video görüntüsünde, GSIM tarafından 8 Nisan''da ülkenin kuzeyindeki Gao kentinde kaçırıldığını söyleyerek serbest bırakılması için ailesi ve Fransız yetkililerden yardım talep ediyor.

RSF Genel Sekreteri Deloire, kaçırılma bilgisini olaydan iki gün sonra öğrendiklerini fakat güvenlik önlemi amacıyla bilgiyi gizli tuttuklarını belirterek gazetecinin serbest kalması için Mali ve Fransız yetkililerinin bir an önce bir şeyler yapması gerektiğini vurguladı. (AA)