Maradona'nın tabutunu açıp fotoğraf çektirdiler, Arjantin'de büyük skandal!

Maradona'nın tabutunu açıp fotoğraf çektirdiler, Arjantin'de büyük skandal!
Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en iyi '10 numarası' Diego Armando Maradona son yolculuğuna uğurlanmadan büyük skandal yaşandı. Eve gelen görevlilerin cenaze öncesi tabutu açıp fotoğraf çektirmesi, Arjantin'de infial yarattı.

Futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük yıldızı olarak kabul edilen Diego Armando Maradona'nın hayatını kaybetmesi büyük üzüntüye neden oldu. Efsane oyuncu, beyin ameliyatından sonra Tigre'deki evinde kalp krizi geçirerek 60 yaşında hayata gözlerine yumdu.

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, Maradona'nın ölümü nedeniyle 3 günlük ulusal yas ilan ettiğini açıkladı. Türkiye Futbol Federasyonu da bu hafta oynanacak bütün maçlarda saygı duruşu yapılacağını duyurdu.

maradona.jpg

Fotoğraf skandalı

Son yolculuğuna uğurlanan Maradona'nın cenaze evinde ise büyük skandal yaşandı. Arjantin’in başkenti Buenos Aires'teki Sepelios Pinier cenaze evindeki törende, 3 taşeron çalışan Maradona'nın tabutunu hazırlamakla görevlendirildi.

Tabutunu açıp fotoğraf çektirdiler

Bu 3 çalışanın Diego Armando Maradona'nın tabutunu açıp fotoğraf çektirmesi, Arjantin'de infial yarattı.

Fotoğraflarını yakın arkadaşlarına gönderen taşeron çalışanlar, skandal karenin kısa sürede sosyal medyada yayılmasının ardından kullanıcılar çalışanlara ve cenaze evine ateş püskürdü.

maradona-tabut.jpg

'Cenaze evinde sadece 3 dakika kaldılar'

Arjantin'de yayın yapan gazete La Nacion gazetesi, cenaze evinin yetkilileriyle iletişime geçerek olayın akıbetini sordu.

Yetkili isim ise, "Bu nasıl oldu bilmiyorum, sadece 3 dakika yalnız kalmışlardı. Yetkililerle iletişime geçip özür diledik, çok üzgünüm" açıklamasında bulundu. Cenaze evinin çalışanı olmadıklarının altını çizen yönetici, "Onlar bizim çalışanlarımız değildi. Onları yanan mum, kaideler ve kürsüler gibi malzemeleri taşımaları için tuttuk" dedi.

'Kendimi affetmeyeceğim'

Konuşurken sesi titrediği aktarılan yönetici, "Diego'nun naaşını babam ve 3 kardeşim birlikte hazırladı, tabuta yerleştirdi. Bu insanlar cesetle sadece 3 dakika yalnız kaldı. Bu yaşandığı için kendimi affetmeyeceğim" şeklinde konuştu.

maradona-tabut2.jpg

Görevine son verildi...

Arjantin'de büyük tepkilere neden olan fotoğraf krizinin ardından fatura da kesildi. Diego Molina isimli çalışanın görevine apar topar son verildi. Skandal görüntülerin basına sızmasının sonrası ölüm tehditleri alan Molina'nın Arjantin vatandaşlığından çıkarılması yönünde baskılar yapıldığı kaydedildi.

Morla: Yasal yollara başvuracağız

Arjantinli yıldızın avukatı Matias Morla, olaya müdahil olan kişiler hakkında tüm yasal yollara başvurulacağını vurgulayıp "Arkadaşıma ve müvekkilime yaptığı bu iğrençliğin bedelini ödeyecek" ifadesini kullandı.