"Maske takınca Azrail, bizi pas mı geçecek?"

Korona günleri ikinci ayındayken, Göğüs, Kalp Damar Cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Mehmet Okan Özdemir, Dünya Sağlık Örgütü verilerini incelemiş ve "Türkiye'de her yıl 82 bin kişi, gribe bağlı enfeksiyonlardan ölüyor! Bu ölümlerin yüzde 5-14'ünün koronavirüsten olduğu gerçeği ile ülkemizde her yıl 4100 ile 11.480 kişi o yılki mutant koronavirüsler nedeniyle kaybedilir. Her yıl!" diye yazmıştı.

Bu sütunda 17 Nisan 2020'de yayınlamıştık.

Özdemir, "Geçen yıl dünyada toplamda 7 milyon insan grip ve griple tetiklenen komplikasyonlardan kaybedildi. Soruyorum bu gürültü, patırtı neden? Bu korkuya neden olan algı, eğer sokakta aniden ölenlerse hiçbir viral veya bakteriyel pnomoni hastası böyle pat diye sokakta düşüp ölmez. O zaman aniden akut hipoksi yapan ve sokaktaki bir insanı aniden öldürebilen başka bir sebep arayacaksınız!" diyordu.

Özdemir, "Pandemi" olgusunu, "Pandomim" olarak adlandırdığını belirterek son yazılarından birini paylaştı. Tamamı, sütunun bundan sonrasına sığmayacağı için kısaltarak bilginize sunuyorum:

***

*" 'Maske, Mesafe, Musluk'tan oluşan 3M pandomim tedbirlerini bırakın, salın kendinizi' diyen birisi değilim. Ancak kalıcı tedbirler MMM den ibaret değil!

*Öz bedeninizin D vitamini, Magnezyum, Çinko düzeylerini biliyor musunuz? ADSL cihazınızı yatak odalarınızda tutuyor musunuz? Akşam erken saatte kapatıyor musunuz? Ne kadar açık tutuyorsunuz? Cep telefonlarınızı açık ve başucunuzda tutarak nasıl bir fayda sağlamayı umuyorsunuz? Wireless ADSL cihazlarının kaç Ghz frekansında mikrodalga yayınladığını biliyor musunuz? Çok kurnaz telefonunuzun hücresel yayınını 3 G ye indirdiniz mi? Çevrenizde yeni yerleştirilmiş 4,5 dan 5 G anteni var mı? Bu vericilere ne kadar yakınsınız?

*(…) Meselâ bir tomografi çekiminde kaç tane düz röntgene eşdeğer radyasyon alacağınızı ya da MR çektirdiğinizde hücrelerinizin ne kadar ısındığını anlatmadılar mı size?

*Yoksa yalnızca hangi siyasi görüşten olursa olsun size hikayeler anlatan politikacılara, onların liyakatsız, itaatkâr sağlık yöneticilerine, televizyonlara çıkabiliyorlar diye ağzının içine baktığınız doktorların söylediklerine mi güveniyorsunuz? (…) Meselâ sigara içmekten veya fabrikalarda, atölyelerde sürekli solunan kimyasallardan ölmek neredeyse garanti olmasına rağmen bunları umursamayıp hastalananların yüzde 99,94 oranında sağ kalacağı bilinen bir gariban virüsten dolayı mı bu panik ve dehşetli korkunuz? Hangi korkuyla zihinlerinizi, aklınızı üst akıllara sorgusuz emanet ettiniz?

*(…) Bundan sonraki binlerce, yüz binlerce yıl boyunca, insanlar ve hayvanlar var olduğu sürece var olacak olup sürekli mutasyon geçirerek salgın yapacak  olan korona virüs ve benzerlerine de maskeyle mi karşı koyacaksınız? Bunlara karşı bez maske mi elyaf maske mi kullanıp korunacaksınız? Yoksa maske ve gözlükleri takınca Azrail sizi tanıyamayıp pas geçecek mi zannediyorsunuz?

*İnsan odaklı koruyucu sağlık hizmetini değil de kötü faktörler yüzünden hastanelik olan kurbanların bir kısmını biraz daha yaşattıklarını başarı olarak anlatan sağlık sistemiyle para tuzağı cici hastanelerin inşaatlarını kutsamaya devam ederek bu günlerdeki pandomime ulaşmamıza yardımcı olan herkese sesleniyorum:

*Siz kafanızı çevirseniz de 'Kral çıplaktı ve hala çıplak!' 'Kral çıplak' diyene 'komplo teorisyeni' diyen yönlendirilmiş zihinler sayesinde bu acıları ve eziyetleri çekiyoruz.

*Sağlığın şifresini, kısaca rahmetli Ahmet Mete Işıkara'nın aşağıdaki cümlesi ile özetleyeyim:

-Depremler hep olacak, siz binayı sağlam tutun!

Sağlıcakla kalın."

 

Yazarın Diğer Yazıları