İsrail'de maske zorunluluğu kalktı

İsrail'de maske zorunluluğu kalktı
Yeni tip korona virüs salgınında 9,3 milyonluk nüfusunun yaklaşık yüzde 61’ine en az bir doz aşı uygulayan İsrail’de, maske uygulamasıyla ilgili yeni kararlar alındı.

AA''da yer alan habere göre, İsrail''de korona virüs salgınında normale dönüş sürecinde yeni bir adım atıldı.

KAPALI ALANDA MASKE KALDIRILDI

Sağlık Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda bugünden itibaren bazı istisnalar dışında kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu kaldırıldı.

AŞI OLMAYANLAR MASKE TAKACAK

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, aşı olmayanların sağlık kuruluşlarında, karantinaya giden kişilerin yolda ve uçak içindeki yolcuların maske takma zorunluluğunun uygulanmaya devam edeceği belirtildi.

EN AZ YÜZDE 61''İ AŞI OLDU

Alınan yeni kararla, öğrencilerin bir yıldan fazla bir süre sonra okula maskesiz gidebildiği belirtilirken, yetişkinlerin de maskesiz çalışmaya başladığı bildirildi. 9,3 milyon nüfuslu ülkede nüfusun yaklaşık yüzde 57’sinin iki doz aşı olduğu bildirilirken nüfusun yaklaşık yüzde 61’i en az bir doz aşı oldu.

CAN KAYIPLARI SIFIRA İNDİ

Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülkede, geçtiğimiz haftada ortalama 10 ila 15 arasında yeni vaka kaydedilirken haftalık can kaybı ortalaması 0 ila 2 arasında seyretti.

AÇIK ALANLARDA MASKE ZORUNLULUĞU 19 NİSAN''DA KALDIRILMIŞTI

Aşılama sayesinde salgını kontrol altına almayı başaran ve şubat ayından bu yana Covid-19 önlemlerinin gevşetilmeye başlandığı İsrail''de, 19 Nisan''da açık alanlarda maske takma zorunluluğu kaldırılmıştı.

İlgili Haberler