Mazinde bir tarih yatar

İki gündür bütün Türkiye bir şarkıcının yaptıkları ve yargılama sürecine kilitlendi. Bir bayan astrolog dışında "Bay İsyan"a herkes sorgulamada bulundu.

Bence de hakettiği laflar sıralandı. Mahkemeye çıkarıldı ve ne olduğunu biliyorsunuz. Neticede Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik'in demeci tutuklanmasına yeterli oldu.

***

Dün Orhan Ayhan üstadın bir eski programı daha pyayına sokuldu. Kimler yoktu ki?

TFF'nin kurucusu Orhan Şeref Apak başlığıyla müthiş bir eski yayın tekralandı.

Sonra Türk futbolunun Mehmetçik'i Basri Dirimlili'ye geçildi.

Doğrusu hüzünlendim. Basri Dirimlili ile yedek subaylığımın ilk 3 ay 11 günlük bölümünde birlikteydik. Daha antrenörlük yaptığı Gaziantep'e ayak basar basmaz ünlü tenisçimiz Nazmi Baran'ın tavsiyesiyle onunla buluştum. İstanbul'a tayinim çıkana kadar hep beraber olduk. Ben ara tayinle İstanbul'a döndüm. O, sezon  sonuna kadar Gaziantep'de kaldı. Basri'yi kaybedeli 20 küsur yıl oldu. Mehmetçik lakabı verilen Dirimlili çok insancıl biriydi. Mekanı cennet olsun.

Bu arada, böylesi bir programı Las Vegas'da yapsa Orhan Ayhan en az 10 bin dolar alırdı. TRT kaç para veriyor doğrusu merak ediyorum?..

Sizden gelenler

M. Kemal Taşkaya KKTC'den şu mesajı yollamış:

"Sevgili Burhan Ağabey;

Sağlık ve huzur dileklerimi sunuyorum. Zatı alinize iki husustan bahsetmek istiyorum.

Birincisi, Kanal D'de yayınlanan Hakan Ural'ın da katıldığı Neler Oluyor Hayatta programında trafik polislerinin maske takmayan kişiye ceza yazması sonucu çıkan münakaşada polise tehdit savuran sürücünün davranışını hiç hoş bulmadım.

Kim olursa olsun devletin polisine saygılı olmak zorunda. Ama onlar da biraz müsamahakar olmalı. Örneğin kızıma hız limitinin 77 Km. olduğu yerde 78 Km. ile gitti diye ceza geldi. 1 Km'li ihlali görmezden gelseler ne olurdu?...

Diğer bir konu da KKTC'deki pandemi süreci. Halihazırda hükümetin çelişkili kararlarıyla hastalık önüne geçilemez  bir hale geldi... Yetersiz imkanlara rağmen Sağlık Bakanlığı'nın çabası takdire şayan. Halkın sağlığını koruyacak radikal tedbirler alınmasını bekliyoruz."

Yanlış anlaşılma

"İyi günler Burhan Bey;

Görüşlerimize değer verip yayınladığınız için teşekkür ederiz. Ancak bir yanlış anlaşılma oldu sanırım. İdam cezasına karşı değilim. Ramazan bayramında şeker toplamak için geçen 3 çocuğu alıkoyup öldüren cani yüzünden bayramlarda artık çocuklar kapımızı çalmıyor. Artık Ramazan bayramlarımız hüzünlü. Bu olay sonrasında BBP  idam için bir imza kampanyası başlatmıştı. Ben de katılmıştım. Kampanya; çocuk tezavüzcüleri, teröristleri ve kendini savunmaktan aciz insanlara eziyet edip öldürenler için kurgulanmıştı.

Benim karşı olduğum, AKP-MHP iktidarının idam cezası çıkarması. Çünkü bunlar kendileri gibi  düşünmeyen herkese vatan haini gözüyle bakıyorlar. Erkan Kaya"

Yarışmada adalet

"Sayın abim;

Sanırım siz de arada Master Chef'i seyrediyorsunuz. Bir bölümünde Mavi Takım kaptanı Esra ile Emir arasında uyardı - uyarmadı tartışması çıktı. Bekledik ki şefler ortaya dökülsün, Esra'nın hakkını korusun. Ancak bu hususta hiç bir tepki görmedik. Survivor'da olsa Acun devreye girer adalet adına gereken dersi verirdi. Ne diyelim Acun farkı...

Diğer taraftan Mehmet Şef'le ilgili tenkitlere ben de katılıyorum. Mehmet Şef camilerde Müslümanları cehennemle korkutan hocalara benziyor. Oysa cenneti anlatıp  Müslümanlara daha faydalı olacağını düşünüyorum.  Celal Sayalı /Ankara"

İki özel not

Suna Kıraç'ı da toprağa verdik. Gerçek Atatürkçü bir kadındı. Allah rahmet eylesin. İlk evlatlığıyla ABD'de güzel anılarımız vardı. İki kere elini sıkmak benim için onurdu. Koç ailesi onunla gurur duymalı.

Gazeteci arkadaşım Oya Berberoğlu'na gözün aydın deyip kutlamak istiyorum. Hiç şüphesi olmasın, eşi Enis hakkında verilen beraat kararı yepyeni bir çığır açacak.

Günün Sözü:

Gözlerin dili her yerde birdir. George Herbert

Yazarın Diğer Yazıları