Mehmet Ceyhan: Türkiye için 5’inci dalga kapıda

Mehmet Ceyhan: Türkiye için 5’inci dalga kapıda
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Avrupa ülkelerinde 5’inci dalganın başladığına dikkat çekerek, Türkiye için de 5’inci dalganın kapıda olabileceğini belirtti.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan korona virüs salgınındaki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

TELE 1’e konuşan Ceyhan, Avrupa ülkelerinde 5’inci dalganın başladığını belirterek, durumu “Bütün dünyada salgının inişi başlamışken Avrupa’da daha dördüncü dalga azalmaya başlamadan beşinci dalga başladı. Yeniden bir hazırlık yapma fırsatı vermedi. Bunun birinci nedeni; önlemler birdenbire kaldırıldı, ikinci nedeni virüsün daha bulaştırıcı bir virüs olması, üçüncü nedeni ise uluslararası ilişkilerin çok kontrolsüz bir biçimde ve yoğun olarak devam etmesi” diye açıkladı.

Türkiye için de 5’inci dalganın kapıda olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ceyhan, şunları söyledi:

“Türkiye dördünce dalga içerisinde. Bu iyi bir şey değil. Diğer ülkelerde vaka sayıları bin 500’lere inmişken yeniden 5 bin, 10 bin rapor etmeye başlandı. Onların böyle bir azalma dönemi oldu. Aşı çok önemli. Salgını ancak aşıyla bitirebiliriz ama o yüzde seksenlere varana kadar önemlere çok sıkı devam etmemiz lazım. Biz bu yüzden bir türlü dördüncü dalganın iniş koluna geçemedik”

İlgili Haberler