Merkez Bankası'nın kararı kimlere sızdırıldı. Faiz kararı öncesi peş peşe sattılar

Merkez Bankası'nın kararı kimlere sızdırıldı. Faiz kararı öncesi peş peşe sattılar
Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi satışların gelmesi dikkat çekti. Haftanın başında 9.33 seviyesini görerek rekor kıran dolar kuru 9.2'nin altına indi.

Paramedya.com sitesinin haberine göre, yeni haftanın ilk işlem gününde tarihi zirvesi olan 9.27''yi aşarak başlayan ve 9.33 seviyesini görerek rekor tazeleyen dolar kuru 9.2''nin altına indi. Merkez Bankası''nın faiz kararı öncesi satışların gelmesi dikkat çekti.

DOLAR 9.2’NİN ALTINA İNDİ

Üst üste 7 işlem gününde rekor kıran ve haftaya da yükselişle başlayan dolar kuru bugün (22:05) itibariyle 9.2''nin altına indi. Yeni haftanın ilk işlem gününde tarihi zirvesi olan 9,27''yi aşarak başlayan dolar, 9.33 seviyesini görerek rekor tazelemişti.

Euro ise 10.75 lira seviyesinden güne başlamış, 10.83'' ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüştü.

Merkez Bankası’nın tarihi toplantısına saatler kala piyasada insider trading yani içerden bilgi ticareti iddiaları konuşuluyor. İddialara göre, öğle saatlerinden itibaren piyasada yoğun dolar satışı oldu. Akşam kapanışa kadar devam eden USD satışına karşın bir yandan da yoğun hisse alımı oldu. Hisse alımları derinliği yüksek bankacılık sektörü hisselerinde olduğu gözlendi. Yabancılar adına yaptığı işlemlerle tanınan ve son dönemde piyasanın yönüne belirlemekte etkili olan Bank of America Yatırım, neredeyse tüm bankacılık sektörü hisselerinde yoğun alım yaptı.

Borsa bir yandan yükselirken, dolarda ise düşüş vardı. Dolar 9.216 TL’ye kadar geriledi.  Dün saat 11.00’den itibaren başlayan dolar satışının ağırlıklı olarak 9.320 seviyesinden yapıldığı dikkat çekti.

Merkez Bankası’nın faiz indirmesine yönelik beklentiler güçlü bir şekilde iken, piyasadaki bu süpriz döviz satış ve hisse alış, insider trading yani içerden bilgi ticareti iddialarını gündeme getirdi. Piyasada dolaşan iddialara göre, Merkez Bankası’nın bu ay faiz indirmeyeceği yolunda bilgi alan bazı yabancılar dolar satıp hisse aldı.

İlgili Haberler