Meteorolojiden alarm verildi

Meteorolojiden alarm verildi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor ancak; bir çok bölgede beklenen kuvvetli yağışın neden olacağı sel, su baskınına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı.

Bu haftaya dikkat

Milliyet''in haberine göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü''nden yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege''nin iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz''in kesimleri ve Doğu Anadolu''nun kuzeyi sağanak yağışlı. Öte yandan sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI 

Yağışların öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum''un kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

MARMARA 

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve batı kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



 

EGE 

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


 

AKDENİZ 

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri ile Adana, Osmaniye ve Mersin''in kuzey, Kahramanmaraş''ın güneybatısının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


 

İÇ ANADOLU 

Parçalı yer yer çok bulutlu, Sivas ve Yozgat dışında bölge genelinin öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


 

BATI KARADENİZ 

Parçalı yer yer çok bulutlu, Bolu, Karabük ve Kastamonu ile gece saatlerinden sonra Düzce ve Zonguldak çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz''in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU 

Parçalı yer yer çok bulutlu, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Yağışların, öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum''un kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Az bulutlu ve açık, kuzey ve batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU 

İSTANBUL °C, 26°C: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıKOCAELİ °C, 29°C: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA °C, 26°C: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlıÇANKIRI °C, 27°C: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı

İZMİR °C, 30°C: Parçalı ve çok bulutluMUĞLA °C, 28°C: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı


ADANA °C, 31°C: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıANTALYA °C, 27°C: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 24°C: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yer yer sağanak yağışlıSİNOP °C, 24°C: Parçalı ve çok bulutlu

BAYBURT °C, 21°C: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıSAMSUN °C, 23°C: Parçalı bulutluTRABZON °C, 22°C: Parçalı ve çok bulutlu

ERZURUM °C, 22°C: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ