MHP seçimi bal gibi etkiler

Bahçeli isteklerinde haklıydı ya da haksızdı tartışmasına girmeyeceğim. Üstünde durmak istediğim MHP'nin mahalli seçimleri nasıl yönlendireceği. Ak Parti sözcülerinin -içerinden veya dışarıdan- durum analizlerini yorumlamakla başlayayım. Bunların bir bölümü, MHP'nin 16 Nisan referandumu ve 24 Haziran seçimleri ile hizmetini tamamladığına inanıyor. Erdoğan'ın cumhurbaşkanı yapılması onlar için en önemli destekti. TBMM'de elde edilen çoğunluk işin tamamlayıcı unsuru oldu. Özetlersek "MHP'ye artık ihtiyaçları kalmadı."

Bu konuda vereceğim öncelikli örnek Faruk Acar. Tanımayanlar için bu şahıs hakkında bilgi vereyim. Andy-Ar adlı araştırma şirketinin başı. Acar, "Yaptığımız anketlerde vardığımız sonuç; HDP'den Ak Parti'ye kayan oyların toplamı, MHP'nin katkısından daha fazla." diyor. NTV ekranında söyledikleri çok açıktı. Amiyane benzetmeyle "Öküz öldü, ortaklık bitti." Aklınca MHP seçmenini limon gibi sıktıktan sonra çöpe attı.

Sıra Ak Parti'de mi?

Faruk Acar şimdilerde 31 Mart'a hazırlık için kurulan "Siyasi İşler Yapılanması"nın koordinatörü. Hâlâ tanıyamayanlara bir örnek daha vereyim. Futbol meraklıları iyi hatırlar, Aziz Yıldırım'ın Ali Koç'a karşı yürüttüğü kampanyayı yöneten de bu şahıstı. 20 yıllık başkanın kaybedişinde, dümendeydi. Bu hezimetten sonra uzun süre ekranlara çıkamadı. Kendi ağzıyla itiraf ettiği gibi 166 gün inzivaya çekildi. Ne dersiniz "tarih tekerrür eder mi?" Bir başka başkanı da yakar mı?

Oral Çalışlar'ın söylediklerini de atlamayalım. "Ak Parti ile MHP'nin arasının bozulması Türkiye'nin lehinedir." şeklindeki çıkışı iyi incelenmeli. Çalışlar'ın son seçimde İstanbul'daki yüzde 11,2'lik gruba dâhil olduğunu tahmin etmek bile yeterli sanırım.

Biraz da CNNTÜRK'teki "Tek yanlı tartışma"ya değineyim. Burada Mustafa Şen vardı. Yanına ekürisi İdris Kardaş oturmuştu. Bu yeni yetme köşe yazarından da bir cümle almak istiyorum; "Andımız, 1930'ların faşist ırkçı yönetimin eseridir." Yani Atatürk başta dönemin tüm yönetimini ağır bir dille suçladı. Eğer Türkiye'de savcılar varsa, İdris Kardaş'a "Atatürk'e hakaretten" dava açılmalıdır.

Gelelim seçimlere

Şimdi de gözlerini HDP tabanına dikenler yanılgı içinde. Ak Parti'nin MHP desteği olmadan gireceği mahalli seçimlerde birkaç büyük şehri kaybetmesi ihtimali fazla. En başta Ankara. Hatta İstanbul'u da bu metropollere ekleyebilirsiniz.

"Yorgan gitti, kavga bitti." diyenler ne kadar yanıldıklarını 31 Mart gecesi anlayacaklar. Unutmasınlar ki, MHP'nin mevcut oy oranı dahi at başı giden seçimlerde mutlaka belirleyici olur. Başta Faruk Acar olmak üzere Ak Parti tezgâhtarları boylarının ölçüsünü alırlar. Buna da fazla zaman kalmadı...

***

Yer verememek

Öncelikle belirteyim, hemen her konunda mesaj yağıyor. Çoğu da uzun. Bunlara yer ayırmakta zorlanıyorum. Problem okuyucu kırmadan sorunu halletmekte. Üç tam sayfa içdökme yapanlar var. Bugün en kısalarından birkaç örnek vererek gönül almaya çalışacağım.

...

Yağız Şenkal'ın nazik mesajına teşekkürler. Genç meslektaşıma başarılarının devamını diliyorum.

...

Umur Hazangil'in satırları hicivli eleştiriye sahip; "Üstadım, ben Müge -Anlı- dediğiniz bayanı bilmezdim. Sayenizde öğrendim. Saygılar."

...

Tevfik Diker'in satırlarını beğendim:

"CHP'yi, 50 sene önceki yöneticilerin yaptıklarından sorumlu tutabiliyoruz. Ama AKP'lileri 5 yıl evvelki 'yol arkadaşları FETÖ'cü'lerle birlikte hareketlerinden sorumlu tutamıyoruz."

...

Sabri Atalay yazdıklarında yalnız değil. Bu konuda fazlaca mesaj alıyorum:

"Merhaba, evimizde ünlü bir İtalyan kökenli makarna kullanmaktayız. Aldığımız paketler 500 gramlıktır. BİM'de 1,95'ten satıldığını fark edince hemen aldım. Eve gelince eşim uyardı. Bu paketler 400 grammış. Sanal Migros'tan sipariş versem 500 gramlık paket 2,40 lira. Bundan sonra ne yapacağımı anladınız sanırım."

...

ÖZEL NOT: Atalay'ın sözünü ettiği makarnayı biz de yiyoruz. Bir başka bilgi vereyim. Bu makarna Bolu'da imal edilmekte.

Dilimiz Türkçe/Medyanın Dili

SPİKERLERE:

* Terör örgütünün elebaşı, lokantanın aşçıbaşı, caddenin çöpçübaşı (yanlış).

* Terör örgütünün elebaşısı, lokantanın aşçıbaşısı, caddenin çöpçübaşısı (doğru).

...

* Zamanında Kanal D muhabiri Ciguli'ye -Askeri ücret 190 lira oldu, ne diyorsunuz? diye sormuştu. Merhumun verdiği cevap -Çok yazık. Askerlere az para veriyorlar.- olmuştu.

GÜNÜN SÖZÜ

Dik dur eğilme. Papaz da konsolos da kaçtı yeminle! İbrahim Ormancı

Yazarın Diğer Yazıları