MHP'li Başkan Birol Şahin kendini savundu

MHP'li Başkan Birol Şahin kendini savundu
A Milli Kadın Voleybol Takımı’yla ilgili skandal sözler sarf eden ve savunması istenen Düzce Kaynaşlı’nın MHP’li Belediye Başkanı Birol Şahin, kendini “Benim tebliğ görevim var" sözleriyle savundu.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'yla ilgili yaptığı paylaşımla tepki çeken Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası canlı yayınına konuk oldu. Daha önce Refah Partisi ve AKP'de siyaset yaptığını söyleyen Şahin, “MHP’den aradılar. Listeden çıkardıklarını bildirdiler. Ne karar verirlerse versinler çok da önemli değil” ifadelerini kullandı.

Paylaşımı nedeniyle özür dilemeyen Şahin, "Müslüman kızların kıyafetlerine dikkat etmesi gerekir. Ama Müslümanlar için geçerli bu tabi. Bizim açıklara da kapalıya da saygımız var. Kimse üzerinde baskı kurmak gibi de bir niyetimiz yok. Ama Müslüman hanım hareketine, tavırlarına, giyimine dikkat eder. Ben bir görüş ortaya koydum. Bu da Kur'an’da vardır. Kur'an ne diyorsa o. Biz inanıyorsak ona uymak zorundayız. Ben gidip de Belediyenin Spor Salonu’nda oynayanlara bir baskı yapmadım. Biz hiç açık bayan kardeşlerimize baskı yapmayı aklımızdan geçirmedik" ifadelerini kullandı.

“BENİM TEBLİĞ GÖREVİM VAR!”

Şahin kendisine yöneltilen, “neden böyle bir mesaj atma gereği duydunuz? Sizin huzurunuza mı çıkmış gibi düşündünüz” sorusuna ise, “Biz hakaret mi ettik kardeşim? Müslüman bir bayanın böyle yapması gerek dedik. Yapmazsan yapma… Demokrasi var mı ülkede, ben de fikrimi beyan ettim ya bundan niye bu kadar gocunuyorsunuz ki? Ben Belediye Başkanları içinde spora en çok destek veren benimdir. Demokrasi varsa fikir özgürlüğü varsa ben de kendi görüşümü dile getiririm. Partinin görüşü değil bu benim görüşüm. Sen yaşarsın yaşamazsın giyinirsin giyinmezsin hesabını Allah’a vereceksin. Allah Müslümanlar’a tebliğ vazifesi vermiş kardeşim. Ben de bu görevi yerine getirdim” diyerek kendini savundu.

NE OLMUŞTU?

Şahin, Tokyo 2020 Avrupa Elemeleri finalinde Almanya’yı 3-0 mağlup eden Filenin Sultanları ile ilgili tepki çeken bir paylaşımda bulunmuştu. Birol’un, “Allahu Teala’nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo’ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın adap ve haya sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızası gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkekler huzurunda açık saçık olarak değil” şeklindeki sözleri tepki çekmişti.

İlgili Haberler