Milliyetçiliğimizi soranlara

Lütfi Türkkan meselesinden hareketle "böyle milliyetçilik mi olur" diye yazıp, sorup eleştirenler var. Soranlar sıradan kimseler değil. Aklı başında öğretim düzeyi hayli yüksek kimseler. Türkkan''ın davranışını destekliyormuşuz gibi milliyetçilere laf atanlar not etsin.

Konu tam buraya denk gelmişken biz de onlara soralım:

- Bir siyasi partiyle (İYİ Parti), nitelikli bir siyasi yarış yapmak yerine kışkırtma (provokasyon) yaparak toplumu aldatmak milliyetçilik midir?

- Şehitlerin ve gazilerin büyük komutanı, Türk Milletinin banisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk''e hakaret edenleri yok saymak, görmezden gelmek veya arkasında durmak milliyetçilik midir?

- Türk Milliyetçiliği de dâhil "her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık" diyen bir siyasi partinin peşinden koşmak, onu ayakta tutabilmek için çabalamak milliyetçilik midir?

- Hendek olaylarında 1700 şehidin verilmesine sebep olup, olanları da görmezden gelip, yok sayıp, hiç olmamış farz edip, Akp''nin peşine takılmak ve Türkiye''yi ekonomik darboğaza sokmak milliyetçilik midir?

- Habur''da PKK''lıların ayağına mahkeme gönderenlerin her yaptığını makul sayıp, muhalefetin en küçük kusurunu facia saymak milliyetçilik midir?

Bitmedi.

- Milletin parasını beş müteahhide oluk gibi akıtmak, vergilerini her sene affetmek, yetmiyormuş gibi birde sürekli gelire bağlamak milliyetçilik midir?

- Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, 25 Kasım 2021 tarihinde Peşmerge güçlerinin Kerkük''e gireceğini ve asayişin Peşmerge''ye devredileceğini duyurarak, "Binlerce yıllık Türk şehri Kerkük resmen işgal ediliyor. Hem de sessiz sedasız kopartılıyor. Buna gönül dayanmaz…" dedi. Dünyaya meydan okuduğunu söyleyip de burada sessiz kalmak milliyetçilik midir?

- Erdoğan''a oy vererek sevap kazanıyoruz" diyen Ali İhsan Yavuz''un, "Erdoğan, Allah''ın bütün sıfatlarını kendisinde toplamıştır" diyerek iktidar kişisini yücelten Fevai Arslan''ın yahut "Erdoğan''a dokunmak bile bence ibadettir" diyerek iyice saptıran Hüseyin Şahin''in yaptıkları karşısında susmak, onları görmezden gelmek millilik yahut milliyetçilik midir?

- Milleti inim inim inleten, milli geliri düşüren, Türkiye''de hukuka güveni en dibe çeken, Akp eski kurucularından Abdüllatif Şener''in tespitiyle; "100 yılda yapılan yolsuzlukların on katı bu dönemde yapıldı" dediği iktidarı savunmak, peşinden koşmak, bir daha seçmek için var güçle çalışmak milliyetçilik midir?

- Fakiri daha fakir, zengini daha zengin eden iktidarı savunmak milliyetçilik midir?

- Doğu Türkistan soykırıma uğramaktayken, oradaki kızlarımızın namusu kirletilirken, Türk kültür izleri silinirken, sadece seyretmek, susmak, iktidarımıza zarar gelmesin endişesi taşımak milliyetçilik midir?

- Milliyetçiliğin amacı toplumu fakirleştirmek, milli gelir düzeyini düşürmek, devleti bir partinin emrine verip kenardan seyretmek, hatta bu haksızlıkları desteklemeyenleri haini ilan etmek midir?

- Milliyetçiliğin amacı Ege''de Yunanistan''ın önüne gelen ada ve adacıkları işgal ederken gıkını çıkarmadan susmak, tek kelime etmeyen iktidarın arkasında dimdik durmak mıdır?

- Milliyetçiliğin amacı, Kandilin asıl sahibi olan, binlerce asker, polis, kadın ve çocuğu öldürme emrini veren, bunun için de idam cezası alan, aldığı içinde hapiste yatan, Öcalan adlı katilin seçimlerde bildirisini okutup oy devşirmek mi?

-Milliyetçiliğin amacı, "yap işlet devret" masalıyla, Türk millet ve devletini yıllarca şirketlerin para musluğu haline getirmek mi?

Daha çok soracaklarımız var.

Bugün 10 Kasım. Atatürk için Ayasofya''da mevlit okutulmasına izin vermeyenleri tarih not ederek onu rahmetle anıyoruz. Bize milliyetçilik soranlara da ayrıca şerh düşüyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları