Molde'den Roma'ya…

Futbolda her dem kağıt üstünden skoru değilse bile sonucu tahmin etmek olağan bir durumdur. Ancak kağıttan yapılan hesapların, yeşil çimler üzerinde tutmadığının da hatırı sayılır oranda olduğu bir oyundur futbol.

Dahası "imkansız" denilen sonuçların oranının bile yüzde 10''ları aştığı da tarihin sayfalarında kayıtlıdır.

Neden bunları yazdık?

Trabzonspor UEFA Konferans Ligi''nde Norveç''in Molde''si ile eşleştiği zaman, başta Trabzonspor camiası olmak üzere (Abdullah Avcı hariç) futbol camiası tur atlama oranını yüzde 90 bordo-mavili ekibe vererek, adeta "Banko" çekmişlerdi.

Oysa teknik direktör Abdullah Avcı''nın, "Molde liginde 16''ncı haftadan gidiliyor. Bizde ise henüz işe başlanmadı" sözleri ile neyi işaret ettiğine kimse dikkat etmedi.

Abdullah Avcı demek istedi ki; "Bir yanda hazırlık dönemini atlatmış, 16 maç oynayarak birlikte takım halinde hareket etme becerilerini kazanmış bir rakip var. Biz ise ilk ciddi maçları bu rakiple oynayacak, henüz anlamayı ve anlaşmayı tam olarak kavramamış bir haldeyiz."

Öyle de olmadı mı?

Trabzon''daki maçta Trabzonspor kötü oynamadı ama kopuk oynadı. Molde ise istenilen minvalde olmasa bile makine misali baştan sonra aynı sesi, görüntüyü verdi. Skorda öyle veya böyle bunu tasdik edercesine 3-3 olmadı mı?

Rövanşta da Trabzonspor''un disiplini giderek arttırdığı bir maç görüntüsü vardı. Kolay yoldan golü buldu, ama üstüne yatmadı. Atmak için ne gerekiyor ise yaptı. Daha doğrusu henüz bu kadarını yapabilecek aşamada idi. Ancak Molde sahasında da istikrarı sürdürdü ve uzatmanın uzatmasında da olsa, Trabzonsporluların "Bu maç bitti, tur geldi" diye düşünmeye daldığı bir anda işi uzatmaya götürmedi mi?

Sonuçta, henüz hazır olmayan Trabzonspor, hazırlığını tamamlamakla kalmamış, yolu da yarılamış Molde''yi penaltılarla geçti ve Roma''nın karşısına çıkmaya hak kazandı.

Roma''nın bu yılki hedefleri de büyük, hocası da… Ama Roma da tam hazır değil. Yine de kağıt üstünde Roma favori. Trabzonspor da hazır değil. Favori de… Ama yine de Trabzonspor''un Roma''yı bir zamanlar İnter''e yaptığı gibi yenmesi imkansız değil. Tur atlaması da.

Roma''yı saf dışı bırakma iddiası Trabzonspor''un takım olma yolundaki ilerleyişinin üzerinden şöyle 5-6 hafta daha geçmiş olsaydı, daha fazla bir oran bulabilirdi. Ama yapacak bir şey yok. Trabzonspor her daim olduğu gibi kazanmak için başlayacak Roma maçlarına. Kazanmasa da olumsuz bir eleştiriyi hak edecek zaman dilimin de değil. Liginin 4-5 hafta sonrasını bekleyecek kadar sabır eylemek lazım. Ben böyle düşünüyorum.

Yazarın Diğer Yazıları