Muharrem İnce'den Çavuşoğlu'na tepki: Turist kadar değeri yok bu milletin

Muharrem İnce'den Çavuşoğlu'na tepki: Turist kadar değeri yok bu milletin
Memleket Hareketi'nin kurucusu Muharrem İnce, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun “Turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız" açıklamasına tepki gösterdi. "Turistler denize girsin diye bizi eve tıktınız. Turistler gibi denize giren vatandaşa ceza kestiniz. Yetmedi turistin görebileceği herkes aşılanacakmış" ifadesini kullanan İnce, "Turist kadar değeri yok mu bu milletin?" diye sordu.

Memleket Hareketi''nin kurucusu Muharrem İnce, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu''nun "Turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız" sözlerini eleştirdi.

Sözlerine "Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya" diye başlayan İnce, devamında "Turistler denize girsin diye bizi eve tıktınız. Turistler gibi denize giren vatandaşa ceza kestiniz. Yetmedi turistin görebileceği herkes aşılanacakmış. Aşı olmak tüm insanlarımızın hakkıdır! Turist kadar değeri yok mu bu milletin?" ifadesini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Heiko Maas ile düzenlediği ortak basın toplantısında Türkiye''de turizm sezonuna güvenli bir şekilde girebilmek ve vatandaşların güvenliğini sağlamak için bazı ilave tedbirler aldıklarını söylemişti. 17 Mayıs''a dek sürecek tam kapanma uygulamasına değinen Çavuşoğlu, bunun faydalarını görmeye başladıklarına dikkat çekmişti.

Turizm sektöründe çalışanların tamamını aşılayacaklarını belirten Çavuşoğlu, "Turizm sezonuna güvenli bir şekilde girebilmek ve vatandaşlarımızın güvenliği için bazı tedbirler aldık, turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız" demişti.

İlgili Haberler