Murat Boz kimdir. Murat Boz kaç yaşında

Murat Boz kimdir. Murat Boz kaç yaşında
Şarkıları, projeleri ve özel hayatı ile gündemden düşmeyen ünlü şarkıcı Murat Boz, korona virüse yakalandığını açıkladı. Peki Murat Boz kimdir? Murat Boz kaç yaşında? İşte Murat Boz hakkında merak edilenler...

Ünlü şarkıcı Murat Boz, 7 Mart 1980 tarihinde Zonguldak Ereğli''de doğdu. İlk ve orta öğrenimini doğduğu ereğli''de tamamladıktan sonra İstanbul''a yerleşti. 1999 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi''ni kazandı. İstanbul Bilgi Üniversitesi''ndeki eğitimini bitirdikten sonra eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi''nde devam etti. Aynı yıllarda başta Tarkan olmak üzere birçok şarkıcının vokalistliğini yaptı.

Boz, solo kariyerine 2006''da çıkardığı "Aşkı Bulamam Ben" single''ı ile başladı. Bir sonraki yıl ilk stüdyo albümü Maximum''u satışa sundu. Bu çıkışını öven pek çok ödül aldı. Ardından Şans (2009), Aşklarım Büyük Benden (2011) ve Janti (2016) albümleri ile kariyerine devam etti.

Bu albümlerde yer alan "Maximum", "Uçurum", "Para Yok", "Özledim", "Sallana Sallana" ve "Adını Bilen Yazsın" şarkıları Türkiye Resmî Listesi''nde ilk beş başarısı gösterirken "Geri Dönüş Olsa", "Kalamam Arkadaş" ve "Janti" ise zirveye çıktı. Şarkıcı, müzikal kariyerinin yanı sıra 2014 yılı itibarıyla oyunculuk kariyerine başladı. Hadi İnşallah (2014),Kardeşim Benim (2016),Dönerse Senindir (2016) ve Öldür Beni Sevgilim (2019) filmlerinde başrol oynadı.

Piyano, keman, davul ve ney çalabilen Murat Boz, müzikal kariyerinin yanındqa çeşitli firmaların reklam yüzüdür ve bu firmaların reklam filminde rol aldı. O Ses Türkiye programında jürü üyeliği yaptı. Ödülleri arasında dört Altın Kelebek Ödülü ve iki Kral Müzik Ödülü bulunmaktadır.

İlgili Haberler