Nazım Sangare kimdir? Nazım Sangare nereli?

Nazım Sangare kimdir? Nazım Sangare nereli?
Fenerbahçe'ye transfer olan Nazım Sangare taraftarlar arasında merak konusu oldu. Nazım Sangare kimdir? Nazım Sangare nereli? Annesi ve ailesi aslen nerden geliyor?

30 Mayıs 1994 tarihinde Almanya'nın Köln şehrinde doğan Nazım Sangare, Türk Milli Takımı'nı seçmiş sağ bek mevkiisinde oynayan profesyonel futbolcu.

Futbola Viktoria Thorr'da başlayan ve amatör lig takımı Bedburger BV'de devam eden oyuncu ilk profesyonel sözleşmesini ve altyapısını ise 2008 yılında katıldığı Alemannia Aachen'dan aldı. 18 yaşında Borussia Monchengladbach'ın 19 yaş altı takımına transfer olan Nazım, 1 sene burada kaldıktan sonra Aachen'a geri dönüp ilk defa profesyonel maç deneyimini burada yaşadı.

Aachen'dan sonra önce Fortuna Düsseldorf'a, oradan da Osnabrück'e transfer oldu ve Almanya'nın alt liglerinde oynadı. 2017 yılında 23 yaşındayken Antalyaspor tarafından 250 bin euro bedelle transfer edildi ve Türkiye'de top koşturmaya başladı. Aynı zamanda Antalyaspor formasıyla 2018-2019 sezonunda gösterdiği performansla Türkiye A Milli Takımı'na yükseldi ve 25 yaşında milli oldu.

Nazım Sangare nereli?

Almanya, Köln doğumlu olan Nazım Sangare annesi tarafından Türk, babası tarafından Gineli. Babasının Gineli olmasından ötürü ikinci ismi Carmelo. Yani tam ismi Nazım Carmelo Sangaré.