''Nereden bildin'' yasası

''Nereden bildin'' yasası

AK Parti Genel Başkanı''nın, partisinin son grup toplantısında söyledikleri haklı olarak tartışılıyor. Zira, dedi ki;

 - Şu an Edirne''deki en büyük hesabı İmralı''dakine verecek. Zannediliyor ki şu an her yer toz pembe. Onların da kendi içlerinde hesaplaşmaları var, bu hesaplaşmayı yapacaklar.

***

"Edirne''deki", HDP''nin, Edirne''de cezaevinde bulunan eski genel başkanı Selahattin Demirtaş.

"İmralı''daki" kim?

***

Kendisine, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı''na bağlı bir cezaevinde, aslında bir anlamda "devletin koruması altında" da bulunan birine "hesap sorabilme hakkı, gücü, yetkisi" atfedildiğine göre;

Savcı mı?

Hâkim mi?

Kim ki, devletin gözetimi altında tutulan birine "hesap sorabilecek" "İmralı''daki"?

***

Terör örgütü PKK''nın, cezaevinde bulunan eskimiş lideri!

Ağırlaştırılmış müebbede mahkûm üstelik kendisi. Kurduğu terör örgütü tarafından binlerce evladı katledilen Türk Milleti''nin zerre tesellisi varsa, o da "İmralı''daki"nin cezaevinden asla "çıkamayacağını", tabiri caize bir daha asla gün yüzü göremeyeceğini varsayıyor olması!

Yoksa öyle olmayacak mı?

Bir gün, hem de "Hesaplaşmak üzere" elini kolunu sallaya sallaya çıkacak mı?

***

Öyle ya, bir ağırlaştırılmış müebbet mahkûmu, üstelik de şahsına tahsis edilmiş bir "özel cezaevinde" çok sıkı güvenlik önlemleri altında tutulduğu varsayılırken, nasıl hesap sorabilir başka birinden; geceleri rüyasına girerek değil herhalde!

Şişletecek mi?

Yok bu çok "adi suçlu(!)" işi, "adi" sıfatının hafif kalacağı suçlu sınıfına göre değil!

Ayağına mı sıktıracak?

Yok bu da "sadece" mafyatik!

Daha terörize bir "ceza" olmalı!..

Dağa mı kaldırtacak acaba karısını, çocuklarını?

Hakkında jurnalde mi bulunacak?

Bir daha asla siyaset yapamaz hale mi getirecek?

Tahir Elçi''yi mi hatırlatacak?

Hangi imkânla?

Kim aracılılık edecek hesap sormasına?

Elçi kim olacak?

Postacı kim?

Tetikçi kim?

***

Hepsinden önemlisi…

AK Parti Genel Başkanı, nereden biliyor "İmralı''dakinin hesap soracağını"?

Bu bilgiyi nereden aldı?

İstihbaratımız her nevi bilgiyi toplayabiliyor olması aslen son derece memnuniyet verici ama iş "İmralı''daki" olunca Çözüm Süreci''nde kurulan masalar geliyor ister istemez insanın aklına; öyle bir görüşme trafiği mi var alttan alta?

Varsa, ne amaçla?

Hayır mevzu, medya yağdanlıklarının tevile çalıştığı gibi "HDP''nin Öcalan''ı değil de PKK''yı dinlemesi"yle alakalı ise; niye Kandil''e değil de Demirtaş''a yollanıyor bu hesaplaşma mesajı!

Buyursun, "İmralı''daki" o kadar rahatsız ise, devlet de ona bu imkânı veriyor ise "PKK''yla hesaplaşsın"!

"Terörün", "terör örgütünün" o veya bu şekilde ikame edildiği herhangi bir "iç hesaplaşma"nın vatana millete faydası olamayacağına göre, "İmralı''daki"nin hesap soracak olmasından duyuluyor gibi görünen memnuniyetin sebebi hikmeti ne ki!

***

Diğer tarafa dönüyorsunuz…

Türkiye Cumhuriyeti''nin İçişleri Bakanı açıklama yapıyor;

-              Kılıçdaroğlu''nu Türkiye Cumhuriyeti Devleti dinleseydi, Pensilvanya''yla konuştuğunu kaydederdi. Böyle bir şey yok desin.

***

Soru aynı:

-              Nereden biliyorsunuz?

-              CHP Genel Başkanı''nı dinlemediyseniz, dinlemediğiniz halde, kiminle ne konuştuğunu nereden biliyorsunuz?

***

Bir zamanlar, kazancın kaynağının didik didik edildiği bir "Nereden buldun yasası" vardı; keşke şimdi de benzeri bir "Nereden bildin" yasası olsa da, insanların, kurumların bir cümlede dağ gibi ithamların altında bırakıldığı iddialarının yahut toplumun kafasını allak bullak eden çıkışların kaynağı soruşturulabilse…

Çarşı karıştıran sorular

İçişleri Bakanı, Kılıçdaroğlu''nu dinleme konusundaki sözlerinin devamında, "Karşımızda siyaset tanımına sığdıramadığımız ve bu ülkenin değerleriyle örtüştüremediğimiz bir kimlik var. ''Siz bizi dinliyorsunuz'' diyor. Sizi 2007''de dinlemiş FETÖ. Namuslu biri çıkar, FETÖ''nün dinlemesiyle ilgili suç duyurusunda bulunur" diyor.

Kafamı karıştıran iki husus var;

BİR: Elde ima edildiği gibi bir "FETÖ dinlemesi" varsa neden yargıya taşınmıyor da, televizyon ilanıyla "suç duyurusunda bulunacak namuslu insan" aranıyor acaba?

İKİ: Yine, elde ima edildiği gibi bir "FETÖ dinlemesi" varsa, 2003''te, 2004''te, 2005''te, 2006''da, 2007''de, 2008''de, 2009''da… 17/25 Aralık 2013''e kadar, hatta daha sonra da 15 Temmuz 2016''ya kadar "FETÖ''yle al takke ver külah" halde olduğu fotoğrafla, videoyla, bizatihi kendi açıklamalarıyla, röportajlarıyla "belgeli" onca AK Partili''ye hiçbir "suçlama" yöneltilmezken, 2007''de yapıldığı iddia edilen bir dinlemeye dayanarak CHP Genel Başkanı neyle ve nasıl suçlanacak acaba? Şu meşhur "milat"lar ne olacak? Velev ki suçlandı, AK Partilileri suçlamak için de "emsal" oluşturacak mı bu suçlama???

Yazarın Diğer Yazıları