Newton çok yıktı, Avcı çok yaptı!

Trabzonspor, Ahmet Ağaoğlu yönetiminin transfer ve teknik adam tercihinde yaptığı büyük yanlışlara rağmen Abdullah Avcı sayesinde sezonun ilk yarısını, ezeli rakipleri olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan puan olarak uzak ama sıralama olarak yakın yerde tamamladı.
Birinci adam olarak teknik direktörlük icra edebilme noktasında, özellikle de saha içindeki oyunu okumada eksik olan İngiliz Eddie Newton'un sebep olduğu yıkıntılar nedeniyle uçuruma doğru gidilirken İngiliz gönderildi, Abdullah Avcı'ya takım teslim edildi. Yönetimin yaptığı yanlış sadece Newton mu idi? Yönetim, "Bir iş nasıl başlar ise öyle gider" diyerek, transferlerde büyük yanlışlar yapmadı mı?
Sonuç; her ikisini de yönetim sebep oldu.
*
Newton yıktı, Avcı yaptı. Trabzonspor 2020-2021 sezonunun ilk yarısını yanlış oldurulan kadroya rağmen Abdullah Avcı'nın aklının değmesi ile tahmin edilen yerin çok üzerinde bir sırada tamamladı.
Gelinen nokta itibari ile mevcudun tarifi; "Abdullah Avcı, eksik adamları bile sinekten yağ çıkarırcasına" kullandı ve sezonun ilk yarısını, 20 maçı, 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile 25 gol atıp, 23 yiyerek 33 puanla tamamladı.
O ki yönetenlerin başta "Yeni bir Sörloth olacak" tantanası ile aldıkları genç Plaza başta olmak üzere Diabate, Afobe, Flavio, Marlon, Djaniny ve Baker'den Abdullah Avcı'nın, çokça da başka çaresi kalmadığı için; "sinekten yağ çıkarmasından" söz ettik. Bu bile futbolcuyu okuyan bir teknik adamın başarısından başka bir şey değildir. İçlerinden özellikle Djaniny'yi Afobe'nin yerine ilk isim olarak tercih ederek, hücum hattında Nwakaeme ile Ekuban'a destek sağlaması bile Trabzonspor'a puanlar kazandırdı.
*
Yakında ikinci yarı başlayacak. Ancak Trabzonspor'da, eksiklerin giderilmesi noktasında büyük yarar sağlayacağı daha ilk maçta belli olan Berat'ın dışında gereken henüz yapılmış değil. Görünen o ki, eksiklerin giderilmesi için gerekli olan 3-4 birinci sınıf futbolcunun transferinde de işler pek yolunda gitmeyecek gibi. Ancak her ne olursa olsun, Djaniny giderek toparlanmış olsa da rakip kaleye en yakın yer olan santrfora mutlaka etkili bir ismin gerektiği ortada. Abdullah Avcı'nın da taraftarların da birinci derecede beklentisi budur.
Böyle bir oyuncu temin edildiğinde, Avcı'nın Trabzonspor'u ikinci yarıda daha başarılı olacak, en azından ezeli rakipleri ile aynı grupta olmayı sağlayarak ilk 4 içinde yer alabilecektir.

 

Yazarın Diğer Yazıları