O sezonun bu haftası…

Trabzonspor, Süper Lig''de ilginç ve ama geçmişe bakıldığında bir o kadar da "imkânsız" denilebilecek skorlarla 14''üncü hafta sonunda zirvedeki yerini sağlamlaştırmaya devam ediyor.

Ancak hani denir ya; "Perşembe''nin gelişi Çarşamba''dan bellidir" diye!

Çarşamba dediğimiz 12''nci haftanın sonuçlarının ardından yazımıza şu başlığı atmıştık: Trabzonspor Haftası!

Çünkü 12''nci haftada Trabzonspor''u zirve yarışında takip eden takımlardan, deplasmanda galip gelen Konyaspor haricindekilerin tümü puan kaybetmişlerdi.

Ama 14. haftada Konyaspor da dahil olmak üzere Trabzonspor''un ardına 10''uncu sıradaki Beşiktaş''a kadar sıralanmış 9 takımın tamamı ya yenilerek, ya da berabere kalarak puan kaybettiler. Trabzonspor ise bu sıralamadaki Fatih Karagümrük''ü deplasmanda mağlup ederek rakiplerinin yardımı ile farkı katladı. Diğer bir tarif ile rakiplerinin tümü Trabzonspor''a çalıştı.

En yakınındaki Konyaspor ve Hatayspor''a 10, ezeli rakipleri Fenerbahçe''ye 12, Galatasaray''a 14, Beşiktaş''a ise 16 puan fark yaparak 36 puanla futbol otoritelerinin tahmini ve ifadesi ile 2021-2022 Sezonu Şampiyonluğu''nu şimdiden ilan etti.

Bu da 2010-2011 sezonunda kupası verilmeyeni hariç tutarsak 1983-84 sezonunun ardından geçen 37 sezon sonunda şampiyonluk hasretinin giderilmesi demek oluyor.

Bu hasreti gidermek için 2020-2021''e "O sezon bu sezon" sloganı ile başlayan bordo-mavililer için 14''üncü hafta adeta "O sezonun, bu haftası" diye tarif edilebilecek bir zaman dilimini oluşturdu.

12''ncinin "Trabzonspor Haftası" olarak tarifinin ardından herkesin azami katkı sağladığı 14''üncüsü de hiç şüphesiz "O sezonun bu haftası" diye hatırlanacaktır.

Eski ismi ile Birinci, bugünkü haliyle Süper Lig''de ilk 14 maç sonunda böyle bir serinin yaşanması çok farklı bir rekoru teşkil etmiştir. Abdullah Avcı ile 266 gün kayıp yaşanmaması da başarılı teknik adam için ayrı bir teşvik edici rekor.

Yine de "2020-2021 Sezonunun Şampiyonu Trabzonspor" diyebilmek için Mayıs değil ama, Nisan, belki de Mart 2022''ye varmak gerekecektir.

Mart''ta yani en az 2 ay öncesinden garanti altına alınmış şampiyonlukta yine bu ligde Trabzonspor''un yeni bir rekorun sahibi olması demektir.

Bu da "Futbolda ilklerin takımı" olarak da adlandırılan Trabzonspor''un tarihine altın harflerle yeni bir yazılım sağlayacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları