Oda TV'de şok ayrılık. Medya dünyası bir anda sarsıldı

Oda TV'de şok ayrılık. Medya dünyası bir anda sarsıldı
Soner Yalçın'ın imtiyaz sahibi olduğu OdaTV'de Barış Pehlivan ile Barış Terkoğlu kurum ile yollarını ayırdı. Boşalan Genel Yayın Yönetmenliği ve Haber Müdürlüğü koltuğuna kimlerin oturacağı da belli oldu.

Oda TV'de şok ayrılık. Medya dünyası bir anda sarsıldı

Medyaradar''da yer alan habere göre, ODA TV''de 2007 yılından bu yana Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Barış Pehlivan ile 2008 yılından bu yana Haber Müdürlüğü görevini yürüten, Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Barış Terkoğlu''nun bir süredir yönetimle aralarında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle OdaTV''den ayrıldıkları belirtildi. 
Gazeteci Pehlivan ile Terkoğlu''nun ayrılık kararının altında yaşanan görüş ayrılıklarının yattığı iddia edilirken; gazeteden başka çalışanların da ayrılacağı öne sürüldü. 
Pehlivan ve Terkoğlu haklarında gazetecilik faaliyetlerinden dolayı birçok kez dava açılmış, bu davalar kapsamında 2011 ve 2020 yıllarında cezaevine girmişlerdi. 
Öte yandan Barış Terkoğlu artık Halk TV''de her çarşamba Şirin Payzın''ın sunduğu "Sözüm Var"  programında yer alacak. 
İŞTE YENİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ VE HABER MÜDÜRÜ 
Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun ayrılık kararı almasının ardından OdaTV’de boşalan Genel Yayın Yönetmenliği ve Haber Müdürlüğü koltuğuna kimlerin oturacağını ise Medya Koridoru açıkladı.
Edinilen bilgiye göre; Genel Yayın Yönetmenliği görevi için son olarak Amerika’nın Sesi (VOA) kanalında sunucu olarak görev yapan Serdar Cebe, Haber Müdürlüğü görevi için de geçtiğimiz günlerde emekliliğe ayrılan Posta’nın eski Yayın Koordinatörü Elif Yılmaz ile anlaşıldı.
OdaTV’nin ayrıca Kadıköy‘deki ofisini boşaltıp Kağıthane’de yeni bir ofis kiralama arayışında olduğu da Medyakoridoru’na gelen diğer bilgiler arasında.
Buna ek olarak, ayrılıkların yalnızca Pehlivan ve Terkoğlu ile sınırlı olmadığı, eski editör kadrosunun da dağıldığı ve yeni editör ekibinin pazartesi günü işbaşı yapacağı belirtiliyor.

İlgili Haberler