Olağan şüpheli Bill Gates dünyanın sonunu getirecek projeyi başlattı. Durdurun bu adamı

Olağan şüpheli Bill Gates dünyanın sonunu getirecek projeyi başlattı. Durdurun bu adamı
Korona virüs salgınıyla ilgili yaptığı açıklamalarla tepki çeken Bill Gates, küresel ısınmaya yönelik onayladığı projeyle gündeme geldi. Gates, Harvard Üniversitesi'ndeki bilim insanlarının geliştirdiği stratosfere milyonlarca ton toz kireçtaşı püskürtme projesini onayladı. Ancak bazı çevreler bu projenin hava sistemleri için feci sonuçlar doğurabileceğini vurgulayarak uyarıda bulundu.

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını dünyanın en önemli gündemi olmaya devam ederken, gezegenimizi bekleyen bir diğer tehlike olan küresel ısınmaya karşı kritik bir adım atıldı.

2 KİLO TOZ KİREÇTAŞI PÜSKÜRTÜLECEK
Daha önce de pek çok kez küresel ısınmaya karşı uyarılarda bulunan Bill Gates, Dünya’yı soğutmak amacıyla stratosfere milyonlarca ton toz kireçtaşı püskürtme projesine destek verdi.
Harvard Üniversitesi''ndeki bilim insanlarının geliştirdiği projenin ilk denemesi bu yıl haziran ayında gerçekleşecek. İlk denemede yeryüzünden 12 mil yüksekliğe çıkarılacak balonlar ile stratosfere 2 kilogram toz kireçtaşı püskürtülecek.

ÇEVRECİLER UYARIDA BULUNDU
ABD basınının aktardığı haberlere göre, bu proje için 3 milyon dolarlık bir bütçe öngörüldü.
Tonlarca toz kireçtaşının bu bölgeye yerleştirileceği proje ile Güneş''ten gelen ışınların azaltılarak Dünya''nın ısını düşürmek amaçlanıyor. ''Güneş''i kısmak'' bu şekilde isteyen bilim insanları Küresel Isınma''yı bu adım ile durdurmak istiyor.
Ancak bazı çevreler bu projenin hava sistemleri için feci sonuçlar doğurabileceğini vurgulayarak uyarıda bulundu