Önce Samsunspor sonra Trabzonspor…

Suya atılan bir taşın önce kendi etrafında halka yapması gerçeği misali hep Trabzonspor'u konu edinip irdeleyip duruyoruz. Oysa Trabzon'un hemen doğusunda Süper Lig'de çaykur Rizespor, batısında 1. Ligde Giresunspor ile Samsunspor da yer alıyor.

Adama demezler mi; "İki kelime de bunlardan dem vursana" diye!

Onun için, yine de Trabzonspor ile yaptığı hazırlık maçı vesile olsa da Ertuğrul Sağlam'lı Samsunspor'u birkaç satır ile değerlendirelim.

Trabzonspor'u 2-1 mağlup ederken Samsunspor'un ortaya koyduğu derli toplu oyun şimdiden TFF 1. Lig için hazır olduğunu gösterdi. Bursaspor ile Süper Lig şampiyonluğu yaşamış kendi evladı Ertuğrul Sağlam ile yaptığı 5 yıllık anlaşma ile ortaya koyduğu hedefe varacak gibi gözüküyor.

Çok değil 1-2 yıl içinde Türkiye'nin en iyi kalecilerinden biri olarak gösterilecek Nurullah'ın hemen önündeki defansta yer alan kaptan Ercan ile Yalçın iyi bir ikili görünümdeler. Orta alan Gökhan Alsan'ın kalitesi ortada. Ama forvetteki Ahmethan'ın driplingleri, adam eksiltmesi başlı başına şimdiden "bir yıldız doğuyor" dedirtecek türden hareketler.

Görünen o ki, Samsunspor TFF 1. Ligde bu sezon zirve için mücadele edecek güçte ve hazır. İlk 2'ye girerek direk çıkar mı? Çıkabilir. Çıkmazsa da plaf-off'ta yer alır. Ama öyle veya böyle bu sezon, en kötü ihtimalle gelecek sezon Süper Lig'deki yerini alır.

***

Gelelim sonraki Trabzonspor'a…

İlk hazırlık maçında kaleci Uğurcan'ın dışında, "Tam olarak hazır" denebilecek görüntüyü hiçbir futbolcu vermedi. Ama ikinci yarıdaki 11 futbol adına daha göze hoş gelen görüntüleri ortaya koydu. Koyanlar arasında her ne hikmetse maçtan bir gün sonraki yerel gazetelerden birinde; "Erzurum yolcusu" başlığı altına yerleştirilmiş olan Guilherme de vardı. Geçen yıl ortasında Malatyaspor'dan alınan ancak, Sosa'nın ismi nedeniyle kadroda arzuladığı yerde yer bulamayan Guilherme'nin satışının söz konusu edilmesi kim ne derse desin başlı başına bir yanlıştır. Trabzonspor'da forvet arkasında Guilherme'ye bu kadro içinde her zaman yer vardır.

Guilherme yetmezmiş gibi, bir de buna İranlı stopet Hosseini'yi ekleyenlere ne demeli bilmem! Geçen sezonunun pandemi bölümünde yaşadığı kulübü sıkıntısı nedeniyle teknik adamın oyuna müdahale şansının azaltıldığı Trabzonspor'da, bu hatadan ders alınmayarak yine aynısının tekrarlanmasına ne demek lazım bilemiyorum?

Her daim ve her dönem şampiyonluğu hedeflemekten başka bir amacı olmayan Trabzonspor'da, bu yolda sekteye uğramasına neden olan hataların yine yapılıyor olmasını anlamak mümkün değil.

Bir taraftan Guilherme ile Hosseini'yi kadroda düşünmeyeceksin? Diğer taraftan onların kalitesinde olup olmadıkları dahi şüpheli olan yabancıları kadroya doldurmaya devam edeceksin! Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu…

Yeri gelmiş iken bu kadar futbolcunun Ahmet Ağaoğlu yönetimi tarafından da alınıp satılmaya devam edilmesi, ister istemez İbrahim Hacıosmanoğlu ve Muharrem Usta dönemlerinde adeta futbolcu kabzımallığına döndürülen Trabzonspor'u da hatırlatmıyor değil. Hele hele geçtiğimi sezonun ortasında bile 6 futbolcunun alınıp, sonrasında bunların da gönderildiği göz önüne getirilir ise.

Onun için Trabzonspor yönetimi futbolcu alınması noktasında çok daha titiz davranmalı, hatta 6 ayda "istenileni veremedi" diyerek Guilherme gibi yeteneklere de yol vermemelidir.

 

Yazarın Diğer Yazıları