ORDU... / Hasip SARIGÖZ

ORDU... / Hasip SARIGÖZ

Sevgili dostlar, ülkemizde ve bölgemizde öyle sıra dışı gelişmeler oluyor ki, inanın başınız döner!

Bu gelişmelerin odağı neresi?

Türk Ordusu!!!

Bakın, aslında "Türk Ordusu" ile "TSK" aynı şeyler değildir. Farklıdır, ama bu farkın farkında olan çok az bir devlet adamı var. Bırakın devlet adamlarını, askerlerin çoğu bile bu farkın farkında değil.

TSK: Türk Ordusu'nun küçük bir parçası, barış zamanındaki okulu ve karargâhıdır. Bu okuldan eğitim alarak yetişmiş ve daha sonra milletin sinesine dönerek, elden etekten düşene kadar görev bekleyen vatan evlatlarıyla birlikte "Türk Ordusu" olur.

Türk Ordusu demek; yedeği ve muvazzafıyla birlikte kadını, erkeği ve dahi evinizdeki av tüfeğini bile kapsayan, milletin savaş gücünün tamamı demektir.

Yani Türk milletinin tüten her ocağında en az bir yetişmiş askeri vardır.

Bu ordu, PKK ile olan mücadeleleri de dikkate alındığında, yüksek rakımlarda, dünyanın en çetin şartlarında ve gerçek muharebe şartlarında su verilerek çeliklenmiş caydırıcılığı son derece yüksek bir ordudur.

Düşmanlarımızı caydıran esas kuvvet, TSK'dan ziyade işte bu Ordu'dur.

Peki, bunu sağlayan unsur nedir?

Hiçbir ayrım gözetmeyen ZORUNLU ASKERLİK SİSTEMİ'dir.

Son yıllarda yapılanlarla birlikte bugün yapılan nedir?

Önce Balyoz ve Ergenekon gibi kumpaslarla, TSK'nın tecrübeli ve vatansever subayları zindanlara tıkıldı. General ve kurmay kadrosuna çok büyük darbeler vuruldu!

15 Temmuz rezaletinden sonra ise en büyük darbeyi yine komuta kademesi yedi! Birçoğu tutuklandı, birçoğu emekli oldu, disiplin bozuldu, silah arkadaşlığı yok edildi, orduyu ayakta tutan en büyük manevi etken olan güven bitti!

Askerî okullar kapatıldı, sınıf eğitimi bitti. Ordunun stratejisini belirleyen Kurmaylık Sistemi yok edildi. Askerî sağlık sistemi kökünden kazındı (Düşünün hele bugün Türk ordusunda görevli at ve köpeklerin kendi hekimleri varken, savaşan Mehmetçiğin askerî hekimi yoktur!). Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı organik olarak TSK'dan koparıldı.

Uzun zamandır nizami bir harbe yönelik müşterek tatbikatlar yapılmıyor!

Darbe girişiminde zarar gören veya ikinci bir girişim olmasın diye bile isteye zarar verilen silah, araç, gereç ve uçakların yüzde kaçı onarılabildi?

Yine darbe girişiminden sonra Trakya'yı savunacak birliklerimiz zayıflatıldı. Bir kısmı dağıtılırken, bir kısmı da güneye kaydırıldı!

Bütün bunlar yetmezmiş gibi en önemli tank ve palet fabrikamız yabancılara satıldı!

Çevremizde de çok önemli gelişmeler var.

Irak'ın durumu ortada, Suriye'de işler her geçen gün daha kötüye gidiyor, Barzani-PKK-PYD koalisyonu yaklaşık 120.000 kişilik kuvveti ve modern harp teçhizatıyla hiç olmadığı kadar güçlenmiş durumda! ABD; Irak, Suriye, Afganistan ve Akdeniz'de güçlenmeye devam ediyor. Yalnızca buralarda mı? Ne yazık ki hayır! ABD, Romanya'da yığınak yapıyor, Bulgaristan'da yığınak yapıyor, inanmayan gidip baksın Novo Selo, Graf, Bezmer ve Aytos üslerinde kim var? ABD Yunanistan'da (Dedeağaç) yığınak yapıyor, Mayıs ayı içinde Yunanistan'a tam 70 adet helikopter hibe etti, Girit Adası'na bölgedeki en büyük İHA ve SİHA üslerini kurdu. İngiltere, Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki yığınağını artırmaya devam ediyor. 17 adamızı işgal altında tutan Yunanistan pusuda!

Bütün bu gelişmeler yaşanırken, önceki gün bir kanun resmî gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yeni Askerlik Sistemi Kanunu... Resmi adıyla "25/06/2019 Tarih ve 7179 Sayılı Askeralma Kanunu"

Ne mi yapıldı?

Orduya hiçbir faydası olmayacak Yedek Astsubaylık sistemi getirildi. Gelen vatandaş 2 ay eğitimle Yedek Astsubay yapılacak ve 10 ay silah altında kaldıktan sonra terhis edilecek. (Daha detaylı bilgi için bkz.: Yedek astsubaylık yeni bir kumpas mı? / Hasip Sarıgöz https://www.yenicaggazetesi.com.tr/yedek-astsubaylik-yeni-bir-kumpas-mi-hasip-sarigoz-237087h.htm) Eğitim ve hizmet süresi yedek subaylar için de aynı şekilde belirlendi.

Bedelli askerlik daimi hale getirildi! (Yani, parası olanların artık askerlikle bir işi olmayacak!)

Temel eğitim süresi sadece 1 ay olacak!

Askerlik süresi 12 aydan 6 aya indirildi!

Bu, ordunun yarısının terhis edilmesi demek!

TSK'yı "Türk Ordusu" yapan şey zorunlu/eşit askerlikti

Daimi hale getirilen bedelli askerlik ve eğitim süresi sadece 1 ay olan 6 aylık askerlik sistemine geçişle birlikte yok edilen şey TSK değil ama TÜRK ORDUSU'dur!

Şimdiye kadar dosta güven, düşmana korku veren Türk Ordusu...

Eğer sonuçları bilinmeden atılmış bir adım ise, bu işte bir gaflet ve dalalet; yok, bilerek ve isteyerek yapılmış bir iş ise, o zaman da büyük bir ihtimalle hıyanet vardır!

Çünkü Balkan Harbi öncesinde de benzer hatalar yapan Türk devleti, bunun bedelini; 500 küsur yıllık Türk yurdu Rumeli'yi sadece üç ay gibi bir sürede kaybederek, 632.000 insanını şehit vererek ve 1.000.000'a yakın insanını mülteci konumuna düşürerek çok acı bir şekilde ödemiştir!