Türkiye'yi Avrupa'nın hizmetçisi yapan ekonomi politikası için Nevşin Mengü canlı yayında espriyi patlattı: Doğu Perinçek kazandı

Türkiye'yi Avrupa'nın hizmetçisi yapan ekonomi politikası için Nevşin Mengü canlı yayında espriyi patlattı: Doğu Perinçek kazandı
Orta Sayfa programında iktidarın Çin modeline dönüşünü değerlendiren Nevşin Mengü, “Doğu Perinçek kazandı” ifadelerini kullandı.

FOX TV’de yayınlanan yayınlanan Orta Sayfa programında, iktidarın “Çin gibi olacağız” politikasına dair dikkat çeken eleştiriler yöneltildi. Programda Türkiye’nin Çin ile benzer potansiyellerinin olmadığı aktarılırken programın yorumcularından Nevşin Mengü, Çin’in bir buçuk milyara yaklaşan nüfusunun bile burada çok büyük bir fark yarattığını belirtti.

"DOĞU PERİNÇEK KAZANDI ARKADAŞLAR"

Çin’in gelişimini anlatan Nevşin Mengü, bu politikaları uzun süredir destekleyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i de hatırlattı. İktidarın “Çin modeline” dönüşünü değerlendiren Mengü, espri yaparak “Doğu Perinçek kazandı arkadaşlar” dedi.

Mengü’nün sözleri stüdyoyu kahkahaya boğdu.

Öte yandan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, uzun süredir Çin’in ekonomi politikasını desteklediği biliniyor. Hatta Perinçek Çin’in Merkez Televizyon kanalı CCTV’de de röportaj verdi. Ayrıca Vatan Partisi Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın Türkiye’nin Çin gibi malı ucuza üretip, bunu Avrupa’ya satarak, bu üretimden dolar girdisi sağlayabileceği ile ilgili kullandığı sözleri desteklemişti. 

İlgili Haberler