ÖSYM 2020 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanır? 2020 KPSS sınav sonuçları nasıl öğrenilir? Sınav sonuçlarına itiraz nasıl yapılır?

ÖSYM 2020 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanır? 2020 KPSS sınav sonuçları nasıl öğrenilir? Sınav sonuçlarına itiraz nasıl yapılır?
Memur olmak isteyen üniversite mezunu adaylar KPSS sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtını araştırıyor. ÖSYM 2020 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanır? 2020 KPSS sınav sonuçları nasıl öğrenilir? Sınav sonuçlarına itiraz nasıl yapılır? sorularının cevapları...

Devlet kadrolarında çalışmak isteyen adaylar 6- Eylül tarihinde KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimler sınavına, 12-13 Eylül’de Alan Blgs sınavına katıldı. KPSS lisans sınavları bu hafta sonu düzenlenen ÖABT sınavıyla sona erdi.

KPSS LİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS kılavuzuna göre lisans oturumu sonuçları 22 Ekim 2020 tarihinde adayların erişimine açılacak.

ÖSYM’nin yoğunlukdurumuna göre sınav sonuçları belirtilen tarihten daha önce açıklanabilir.

2020 KPSS SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

KPSS LİSANS SINAVI DEĞERLENDİRİLMESİ!

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır. Bir testte, en az 1
ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. YDS’de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların yabancı dil standart puanı hesaplanmayacaktır.

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, ÖSYM tarafından sonuçların
elektronik ortamda açıklanmasından sonraki ilk 10 gün içerisinde (sonuçların
açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe
örneğini kullanarak Merkezine başvurmalıdır. Sınav sorularına ilişkin itirazlar
ise sınav tarihinden itibaren ilk 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün
sonra başlamak üzere) aynı şekilde Genel Amaçlı Dilekçe örneği kullanılarak
yapılmalıdır.