Öteki Sorosçular ne olacak?

Öteki Sorosçular ne olacak?

İnsanın aklına gelmiyor değil. Türkiye''yi iyice çökerttikten sonra mı seçime gidecekler acaba?

Neden böyle düşünüyorsun diyeceksiniz.

Söyleyeyim.

Birincisi ekonomide izledikleri politikalar. Daha önce de sormuştum. Aklı başında biri, aynı yanlışı, peşi peşine üç kere yapar mı?

Faizi düşürdüler dolar fırladı.

Merkez Bankası Başkanı''nı değiştirdiler.

Yenisi geldi.

Gene düşürdüler.

O başkan da gitti.

Sonra şimdikini getirdiler. Bir puan düşürdü, dolar 9 lirayı geçti. Ardından Merkez Bankası başkan yardımcılarını görevden aldılar.

Sonra?

Gene ısrarla aynı kararı aldılar.

Ve sonuç ortada.

Yetmedi, bu sefer 10 büyükelçiyi "istenmeyen adam" ilan edeceğiz demeye başladılar.

Allah Allah!

10 büyükelçi demek 10 ülke demektir. Hepsiyle de ticari, siyasi, kültürel ilişkilerimiz var. Ve biz güya AB''ye adayız.

Böylesine ağır ve Türkiye''yi bir anda siyasal yalnızlığa ve boşluğa itecek kararı almak için ortada ne gibi büyük bir sebep var?

Efendim, Türkiye''nin iç işlerine karışıyorlarmış. "Osman Kavala''yı serbest bırakın" demişler. Osman Kavala ünlü spekülatör "Soros''un Türkiye temsilcisiymiş."

Gören, duyan da sanır ki, Erdoğan iktidarları sahiden acayip duyarlı. Bugüne kadar tüm hükümetleri boyunca hep böyle davrandı ve geçmişte hiç Soros''la görüşmedi sanır.

Casus ilan ettiği Rahip Brunson''ı bırakmadı, Almanya''nın isteği üzerine gazeteci Deniz Yücel''i salıvermedi, Almanya''yı tersyüz etti sanır.

20 yıllık iktidarları boyunca onlarca taviz verdiler.

Sezgin Baran Korkmaz''dan tutunuz da Türkiye''de rüşvet dağıttığını herkesin bildiği Reza Zarrab''a kadar pek çok kişi ülkeden elini kolunu sallaya sallaya bu ülkeden dışarı çıktı.

Şimdi birden "Türkiye çadır devleti" değil "bize ayar çekemezler" gibi sözlerle 10 büyükelçinin "istenmeyen adam" ilan edilmesine karar verdiler.

"Türkiye çadır devleti değil" açıklaması yaparak efelenen İçişleri Bakanı''nın unuttuğu bir şey var. Biz, çadır devletiyken onlarca imparatorluk kurduk.

Neyimiz eksikti?

Hun İmparatorluğu ile Avrupa''ya akınlar düzenledik ve Atilla ile Roma''yı ikiye böldük. Böylece İlk Çağ bitti, Orta Çağ başladı.

Osmanlı Devleti''ni dahi çadırla kurduk.

Şimdi 10 büyükelçinin Kavala tavsiyesi sebebiyle Avrupa ile ilişkilerimizi koparacağını söyleyen iktidarın, kamuoyu desteği tükendikçe, giderayak ülkeyi dünya ile kavgalı hale getirmek gibi bir amacı yoksa bunu neden yaptığını açıklaması gerekir.

Eğer Avrupa''ya illa bir tepki koyacak ve "istenmeyen adam" boyutunda bir karşılık verecekse, Ege ve Akdeniz''de Türkiye''yi kendi çıkarlarına uyacak karar almaya zorlayan, başta Yunanistan olmak üzere ABD ve Fransa gibi ülkelere posta koymalıdır.

ABD, Dedeağaç''ta, Girit''te üs kuruyor, karşımıza konumlanıyor.

  1. Yunanistan''la ikili anlaşmalar yaparak Türkiye''ye karşı tehditkâr hedefler belirliyor. Bu gerçekler, Kavala gibi eften püften olaylardan çok daha büyük, çok daha somut ve rahatsız edici.

Lakin görülen o ki, Erdoğan iktidarları buna sessiz kaldığı gibi, Ege''de onlarca adanın Yunanistan tarafından işgal edilmesine bile Kavala kadar tepki göstermedi ve göstermemekte ısrar ediyor.

Neymiş; Kavala, Sorosçuymuş.

Türkiye''de bir tane mi Sorosçu var? Değilse ötekiler ne olacak?

Yazarın Diğer Yazıları