Polis çatışarak 11 rehineyi kurtardı. İstanbul'da nefes kesen baskın

Polis çatışarak 11 rehineyi kurtardı. İstanbul'da nefes kesen baskın
Arnavutköy'de 11 kişinin rehin alındığı yönünde ihbar alan polis ekipleri, operasyon gerçekleştirildi. Rehinelerin kurtarıldığı operasyonda polis ekipleri ile şüphelilerden birinin arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışmada bir şüpheli yaşamını kaybetti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 10''u Irak uyruklu, 1''i İran uyruklu toplam 11 kişinin rehin alındığı ve yakınlarından para istendiği ihbarı üzerine çalışma başlattı. Rehinelerin yerini belirleyen polis ekipleri, Arnavutköy Haraççı Mahallesi''ndeki bir binaya dün gece saatlerinde operasyon düzenledi. Polis ekipleri, gittikleri adreste 7 yabancı uyruklu şüphelinin 11 kişiyi rehin tuttuğunu belirledi.

POLİSE ATEŞ AÇTI

Operasyon sırasında olay yerinden kaçmaya çalışan şüphelilerden biri, polis ekiplerinin dur ihtarına uymayarak yanında bulunan tabanca ile polise ateş açtı. Polis ve yabancı uyruklu şüpheli arasında çıkan silahlı çatışmada, şüpheli yaralandı. Olay yerine gelen ambulans ile şüpheli hastaneye kaldırıldı. Şüpheli, kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybetti. 

8 GÜN BOYUNCA İŞKENCE YAPMIŞLAR

Ekiplerin olay yerinde yaptıkları incelemeler sırasında 11 yabancı uyruklu rehineye 8 gün boyunca işkence uygulandığı belirlendi. Rehineler kurtarılırken, diğer 6 şüpheli ise gerekli işlemlerin yapılması için İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

İlgili Haberler