Prens Selman'ın gelişi öncesi bir anda koy dibindeki ormanlar yanmaya başladı

Prens Selman'ın gelişi öncesi bir anda koy dibindeki ormanlar yanmaya başladı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş alana yayıldı. Yangına müdahaleye ilişkin tartışmalar sürerken akıllara daha önce yaşanan felaketler ve tam otellik yanan ormanlar geldi.

Yaz aylarının gelmesiyle beraber ormanlardaki yangınların sayısı artmaya başladı. Muğla''nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş alana yayıldı. Dün akşam saat 20.02''de çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Gece görüşlü helikopterlerin olmaması nedeniyle ara verilen havadan müdahaleye sabah saatlerinde yeniden başlandı. Geçen yıl yaşanan yangın felaketinde olduğu gibi bu yangında da "yangına müdahale" tartışma yarattı. Tepkisini sosyal medyadan gösteren Şahan Gökbakar, "Nerede bu uçaklar?" diye sordu.

Gökbakar, Twitter''dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bakın henüz hava aydınlık iken, bu halde yanan bir yangın... Havadan ucakla mudehale edilir mi? EDİLİR! NEREDE UÇAKLAR??? UÇAKLAR NEREDE??? BU YANGIN YINE O KADAR BÜYÜK BIR ALANI YOK EDECEK Kİ!!! YAZIK! KIŞ BOYU BU ANI SÖYLEDİM!!! NEREDE BU UÇAKLAR???"

Yangın tüm şiddeti ile devam ederken akıllara geçen yıl yaşanan yangın felaketleri geldi.

Geçen yıl 28 Temmuz’da Akdeniz ve Ege’de 49 ilde 299 orman yangını çıkmıştı. Yangınlarda sekiz kişi ve binlerce hayvan hayatını kaybetmiş, yüz binlerce hektar orman ve yerleşim yeri kül olmuştu. Uçak yetersizliği nedeniyle üç hafta boyunca kontrol altına alınamayan yangınlar ancak 12 Ağustos’ta söndürülebilmişti.

YANAN ALANLARA OTEL YAPILDI

Bodrum Güvercinlik’te 13 yıl önce çıkan orman yangınının ardından deniz manzaralı alanın tekrar ağaçlandırılacağı sözü verilmesine karşın  araziye 5 yıldızlı otel dikildi. 

ÖNCE YANGIN SONRA MADEN

Muğla''nın Köyceğiz''de geçtiğimiz Perşembe günü başlayan orman yangını devam ediyor. Halk arasında dolaşan 69 maden ruhsatı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü.

Geçtiğimiz günlerde Köyceğiz''de Sandras Dağı''nda maden çıkaran bir şirketin yeni maden alanı yaratmak için 21 bin 951 karaçamın kesilmesi kararı büyük tepki topladı.

YABANCI SERMAYEDEKİ ARTIŞ

Son yıllarda Ege va Akdenizde yabancı sermayeli şirket sayısında da artış yaşanıyor. Bu yılın Ocak-Mayıs döneminde Antalya’da 48’i AŞ, 8 gerçek kişi, 401’de limited olmak üzere 457 yabancı sermayeli şirket kurulduğu bildirildi. Geçen yılın aynı dönemine göre Antalya’da yabancı sermayeli kurulan şirket sayısında yüzde 173.65 artış oldu.

Öte yandan Arap ülkelerinde verilen satılık emlak ve vatandaşlık reklamları gündemden düşmüyor. Ucuz emlak ve vatandaşlık kampanyalarına ilişkin tartışmalar devam ederken Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan, ülkesinden Türkiye''ye bir yatırım ilgisi söz konusu olduğunu; bu ilginin özellikle limanlarla, enerjiyle ve demiryolları ile ilgili olduğunu söyledi.
  
Al Nahyan, "Masdar diye bir şirketimiz söz konusu. Türkiye''deki fırsatları yakından takip etmekte. Bu fırsatı yakalayacak olursak gerek kamu kuruluşları ile gerek özel sektörle bu ortaklıkları yapabilir yakın zamanlarda" dedi.

Al Nahyan söz konusu şirketin özellikle güneş enerjisi ile ilgili çalışmalarının söz konusu olduğunu söyledi.

TL ZAYIF YATIRIM FIRSATI DENMİŞTİ

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı''nın sözleri daha önce Birleşik Arap Emirlikleri devletinin fon yöneticisinin söylediği sözleri hatırlattı.

BAE fon yöneticisi Türkiye için şöyle demişti:

“Zayıf TL büyük yatırım fırsatı. Türkiye''de alım yapmak için harika bir zaman.”

PRENS SALMAN TÜRKİYE YOLUNDA

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bugün Türkiye''ye gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prens Selman''ı Beştepe''de kabul edecek.

İlgili Haberler