Prof. Dr. Mehmet Ceyhan sonunda bildiği her şeyi açıkladı. “otçuların” kim olduğunu söyledi

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan sonunda bildiği her şeyi açıkladı. “otçuların” kim olduğunu söyledi
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan kendisiyle ilgili ortaya atılan iddialara ilişkin sonunda bildiği her şeyi açıkladı. Ceyhan “otçular” diyerek yüklendiği kesimin gıda takviyesi firmaların kim olduğunu söyledi.

Adama neler dediler neler

Oda TV’de yer alan habere göre, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan son dönemde kendisiyle ilgili ortaya atılan iddialara ilişkin Posta Gazetesi yazarı Murat Çelik’e çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Oda TV’de yer alan habere göre, Ceyhan "Aşı karşıtlığının temelinde gıda takviyesi pazarının olduğunu savunarak "Gıda takviyesi ürünleri öyle büyük bir pazar ki… Aşı pazarının onlarca katı büyüklüğünde bir pazar var o sektörde. Üstelik o alan Sağlık Bakanlığı’nın denetiminde de değil. Tarım Bakanlığı denetliyor" ifadelerini kullandı.

AKILLARA SARAÇOĞLU GELDİ

Ceyhan''ın sözleri akla Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan''ın Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu''nu getirdi. Türkiye’de gıda takviyesinde en büyük pazar payı İbrahim Saraçoğlu’nun... En az 50 mağazası ve yüzlerce yerde satış noktası olduğu belirtilen Saraçoğlu, korona virüs konusunda ise bağışıklık sistemini güçlendirmede beslenmenin öneminin altını çizmesi ile biliniyor. Saraçoğlu''nun aşı tartışmasına ise girmemesi dikkat çekiyor.

İşte Çelik''in köşesinde yer alan Ceyhan''ın açıklamaları:

“GIDA TAKVİYESİ FİRMALARIYLA CİDDİ MENFAAT İLİŞKİLERİ OLAN İNSANLAR”

Beni yıldırmaya çalışıyorlar ama ben onları okumuyorum bile. Bunlar yeni değil, daha önce de saldırdılar bana. Dikkate almıyorum... 40 senedir uğraşıyorum ve tanıyorum bunları. Biliyorum kim olduklarını. Bunlar gıda takviyesi firmalarıyla ciddi menfaat ilişkileri olan insanlar. Gıda takviyesi ürünleri öyle büyük bir pazar ki… Aşı pazarının onlarca katı büyüklüğünde bir pazar var o sektörde. Üstelik o alan Sağlık Bakanlığı’nın denetiminde de değil. Tarım Bakanlığı denetliyor.

“AŞI SAVUNUCULUĞU YAPTIĞIM İÇİN BANA SALDIRIYORLAR”

Gıda takviyesi firmaları, o lobi, bu insanları görevlendiriyor. Bu insanlar bir şekilde aşıyla ya da aşıyı savunan insanlarla mücadele edecek ki o menfaatleri karşılansın. O takviye ürünlerinin çoğu “Bunu alırsanız hastalanmazsınız, bu sizi hastalıktan korur” sloganıyla pazarlanıyor. Halbuki, aşı dışında herhangi böyle bir yöntem yok. Yani bir gıda takviyesi alarak hastalıktan korunamazsınız. Bunun için de önce aşıyı kötülemeleri lâzım. Burada dertleri ben değilim; aşı. Ben 40 senedir aşı savunuculuğu yaptığım için bana saldırıyorlar. Bana yalanlarla saldıranlara bakıyorum. Hekim, sağlık mensubu, epidemiyolog ya da halk sağlığı uzmanı değiller. Ben öyle insanlarla tartışmaya girmem.

“UZAKTAN YAKINDAN HİÇBİR İLGİM YOK BU KİŞİYLE”

Bir de aile meselesi var… Pfizer’dan Ceyhan soyadlı birini bulmuşlar. “Oğlu orada çalışıyor” diyorlar. Uzaktan yakından hiçbir ilgim yok bu kişiyle. Soyadım sebebiyle ben Ceyhanlıyım zannediyorlar ama ben Elazığlıyım. Amaç insanların zihninde şüphe uyandırmak ama son derece cahilce, çocukça şeyler bunlar. Benim dört evladım var. Büyük oğlum Türkiye Petrolleri’nde çalışıyor. Gemiyle doğalgaz arıyor. Kızım Bilkent mezunu. Tamamen kendi çabasıyla, çalışıp bursla Harvard’da doktora yaptı, şimdi ABD’de Cornelle Üniversitesi’nde moleküler genetikçi. Damadım da öyle. Diğer iki evladım ABD’de doğdu, orada okudular. İkizler… Onlar da şimdi üniversiteye başlayacaklar.

“BİLİM KURULU ÜYESİ DEĞİLİM, İLK GÜNDEN BERİ SÖYLEDİM”

Ben bilim kurulu üyesi değilim ve ilk günden beri istisnasız her programda söyledim bunu. Hep düzelttirdim. Korona virüs Bilim Kurulu üyesi değilim ama Sağlık Bakanlığı’nda halen çocuk felci, kızamık ve grip bilim kurullarındayım. 20’nin üzerinde bilim kurulu var bakanlıkta. Kış gribi, domuz gribi gibi daha önceki salgınlarda da bilim kurulu üyesi, hatta basın sözcüsüydüm. Burada önemli olan ben değilim. Önemli olan aşı. Dünyada aşı yapmayan, aşı peşinde koşmayan bir tane ülke var mı? İnsanlar aşı beklerken doğrudan yapamadıkları için yalan ve iftiralarla bana saldırarak, benim üzerimden yapıyorlar aşı karşıtlığını.

İlgili Haberler