Prof. Dr. Mehmet Ceyhan sosyal medyada isyan etti. Konu bu defa korona virüs değil. Ersin Düzen ve Ayhan Akman'a sert tepki

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan sosyal medyada isyan etti. Konu bu defa korona virüs değil. Ersin Düzen ve Ayhan Akman'a sert tepki
Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'de görülmesini ardından bilgisiyle toplumu aydınlatan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan bu kez farklı bir alanda değerlendirmede bulundu. Mehmet Ceyhan, Ankaragücü-Galatasaray maçındaki penaltı pozisyonuna ilişkin "Yıllardır aynı pozisyona penaltı çalınırken hiç kimsenin sesi çıkmadı" ifadesini kullandı. Mehmet Ceyhan, spor yorumcusu Ayhan Akman'a da tepki gösterdi.

Süper Lig''de Ankaragücü ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısında çalan penaltı düdüğü haftaya damgasını vurdu. Penaltı pozisyonu sosyal medya başta olmak üzere birçok kesim tarafından çok tartışıldı.

Karşılaşmanın ilk yarısının son dakikasında Arda Turan topu uzaklaştırmak isterken, maçın hakemi Halil Umut Meler, penaltı noktasını gösterdi. Meler, Arda Turan''ı topa eliyle dokunduğu gerekçesiyle penaltı kararı verdiğini dile getirdi.

ERSİN DÜZEN ANKET YAPINCA...

Karşılaşmanın ardından TRT sunucusu ve spor spikeri Ersin Düzen''in sosyal medya Twitter hesabından sözkonusu penaltı ile ilgili anket yaptı. Düzen''in penaltı, penaltı değil, kararsızım şıklarıyla sunduğu ankete Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan''dan tepki geldi.

"EN HAFİF DEYİMLE AYIP OLUYOR"

Koronavirüs sürecinde verdiği bilgilerle kamuoyunu aydınlatan bilim insanı Prof. Mehmet Ceyhan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Yıllardır aynı pozisyona penaltı çalınırken hiç kimsenin sesi çıkmadı. GS aleyhine olunca niye penaltı verildi denmesi en hafif deyimiyle ayıp oluyor" dedi.

"AYHAN AKMAN''IN ÇABASINI TAKDİRLE KARŞILADIM"

Öte yandan Ersi Düzen''in sunduğu TRT Spor programında yorumcu olan eski Galatasaraylı futbolcu Ayhan Akman''a da tepki gösteren Ceyhan,   "Fenerbahçe maçlarında hiç Galatasaray maçlarıyla kıyaslama yaptığınız oldu mu? Neden Galatasaray maçında Fenerbahçe maçıyla ilgili kıyaslama yapılıyor? Ayhan Bey’in Galatasaray''ı haklı çıkarmak için gösterdiği çabayı takdirle karşıladım" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler